A rajongók is sokat tehetnek azért, hogy elkészüljön az Alita: A harc angyala folytatása, amely egyelőre nem áll biztos lábakon. A Fox és a Disney házassága egyelőre kétségessé tette az egyébként remekül sikerült adaptáció további sorsát. A rajongók azonban az aláírásukkal jelezhetik a Disney felé, hogy igenis van igény a folytatásra.

Az Alita valójában Yukito Kishiro mangájának moziadaptációja. A történet egy újraélesztett cyborgról – Alitáról – szól, aki elveszítette az emlékeit, így azt sem tudja, hogy miként került arra a roncstelepre, ahol Dr. Dyson Ido megtalálta és újra életet lehet belé. Alita a nyomorban élő emberek közt keresi a választ önmaga eredetére, amely a jelek szerint a város felett lebegő titkokkal övezett másik városhoz kötődik.

Az Alita: A harc angyala egyenesen lenyűgözte Kishirót, aki alig hiszi el, hogy végül ilyen jól sikerült adaptáció készült az általa megálmodott sztoriból. Mellette a film producere, Jon Landau is hisz benne, hogy megérdemli a folytatást. Csatlakozott hozzájuk a címszereplőt alakító Rosa Salazar is, aki elmondása szerint imádta a karaktert, és bármikor újra eljátszaná a harci cyborg szerepét.

Ugyanakkor a Disney egyelőre nincs meggyőződve a folytatás létjogosultságáról, márpedig rajtuk áll a dolog, miután idén bekebelezték a Foxot is. Landau egy interjú során elárulta, hogy elindítottak egy petíciót, amelyet bárki aláírhat. Ebben kérik a Disney, hogy adjon zöld utat a második mozinak is. A petíciót már most is rengetegen támogatják, szóval lehet esély a sikerre.

Az első filmet egyébként nem akármilyen stáb hozta össze. A forgatókönyvön többek közt James Cameron is dolgozott, a rendezői széket pedig Robert Rodriguez foglalta el. Rosa Salazar mellett pedig felbukkant Christoph Waltz, Jennifer Connelly és Jackie Earle Haley is.