Elmarad a jövő évi Oscar?

Számos alkalommal beszámoltunk arról, hogy a koronavírus-járvány következtében Hollywood szinte teljesen bezárta kapuit, így nem csupán a forgatások és a vetítések szünetelnek, de nagyon úgy fest, hogy akár a nagyobb díjátadók is elmaradhatnak.

A Variety magazin legfrissebb értesülései alapján legalábbis a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia fontolóra vette, hogy elhalassza a 2021. február 28-án megrendezésre kerülő Oscar-gálát, ennek oka pedig sokkal átfogóbb, mint azt elsőre gondolnánk.

Egyelőre ugyanis nehéz megjósolni, hogy a számos elmaradt premiert miként is pótolják majd a stúdiók, bár kétségtelen, hogy a jelenlegi helyzet kedvez a streaming szolgáltatók saját gyártású produkcióinak, hiszen jó eséllyel nagyobb teret kaphatnak majd a rangos elismerések esélyesei között.

Vannak azonban olyan államok, köztük Los Angeles, ahol egy filmet legalább egy héten keresztül kell vetíteni, hogy azt különböző szempontok alapján értékelni lehessek, így nagy valószínűséggel több filmes készítő sem visszakozna attól, hogy a bemutatókkal együtt a díjátadókat is elhalasszák.

“Azt gondolom, hogy most mindenki igyekszik a támogatását kifejezni az alkotókkal szemben, és mi is azért vagyunk, hogy segítsük a szakmát és a filmes közösséget” - nyilatkozta korábban az Akadémia elnöke, David Rubin.