Március 3-án és 4-én tűzi műsorra az HBO azt a két részes dokumentumfilmet, ami az egyik legnagyobb port kavarta múlt hónapban a Sundance Filmfesztiválon: méghozzá a Michael Jackson életének egy nagyon ellentmondásos aspektusát felgöngyölítő Neverland elhagyása című alkotást.

A film rendezője, Dan Reed felkereste a ma 37 éves James Safechuckot és a 42 éves Wade Robsont, akik annak idején, az énekes karrierjének csúcsát ismerkedtek meg a sztárral, amikor 7 és 10 évesek voltak.

A film az ő történeteiket és családjuk vallomásait tartalmazza: és egy igen kényes pontra tapint rá az énekes múltjában, miszerint a sztár pedofil volt, és kiskorúakat zaklatott szexuálisan. Ennyiből már nem nehéz kitalálni, hogy a két férfi nagyjából miket mesél el a kívülről tündérmesének tűnő kapcsolatról, illetve mind a ketten megemlítik, hogy hosszú-hosszú éveken keresztül kellett hallgatniuk és titkolózniuk, és most végre elmondhatják az igazat.

Az elhunyt énekes jogi örökösei még januárban, a film fesztiválpremierje előtt kiadtak egy közleményt a PEOPLE magazin számára, amelyben csak egy újabb szánalmas kísérletnek titulálták a filmet, amivel pénzt szeretnének látni az énekes hírnevéből. A felhozott vádakat természetes tagadják, és megkérdőjelezik, hogy egy szavahihető filmes miért adja a nevét egy ilyen projekthez. A közlemény kitér arra is, hogy a két férfi eskü alatt vallotta, hogy az énekes nem zaklatta őket – illetve ezek után ugyan megpróbálták beperelni, mint a két ügyet elvesztették.

Az énekest 2009-ben, ötven éves korában találták holtan otthonában. Már élete során többször megvádolták a fent felhozott vádakkal, amelyek közül egy sem állta meg a helyét a bíróság előtt.

Íme a film előzetese: