Előzménysorozatot kap a Robotzsaru

Lényegében a semmiből érkezett a hír, miszerint a felemás fogadtatásban részesült 2014-es remake után újra reflektorfénybe kerülhet a Robotzsaru franchise. Ám ezúttal nem egy új mozifilmről van szó, hanem egy sorozatról. Méghozzá egy előzménytörténetről.

Az eredeti, 1987-es Robotzsaru forgatókönyvét író Edward Neumeier beszélt erről a minap egy interjú során. Elmondta, hogy két forgatókönyvíró barátja kereste meg az ötlettel, miszerint lehetne készíteni egy sorozatot a film előzményeiről.

A történet középpontjában Dick Jones, az OCP teljhatalmú elnöke áll majd, és pont azt a folyamatot fogja elénk tárni, ahogy a feltörekvő Richard Jonesból a kegyetlen Dick Jonesszá vált. És mivel egy előzménytörténetről van szó, ez egy olyan Robotzsaru sorozat lesz, amelyben épp csak Robotzsaru nem fog szerepelni…

Edward Neumeier elmondása szerint ez nem feltétlenül baj, hiszen Dick Jones karaktere önmagában is kellően izgalmas lesz, hogy lekösse a rajongókat. Arról nem is beszélve, hogy így sokkal átfogóbb képet kaphatunk a jövő Detroitjáról. És persze nem kell teljesen lemondanunk a franchise-re jellemző futurisztikus robotokról, hiszen az ikonikus ED-209 például szerepelni fog benne.

Egyelőre ennyit lehet tudni a születőben lévő sorozatról, amely akár nagyon jól is elsülhet, de azért most még nehéz elképzelni egy Robotzsaru sorozatot a címszereplő nélkül.