Elvesztette rendezőjét A beavatott-sorozat fináléja

Mégsem Robert Schwentke rendezi a széria utolsó felvonását.

A Deadline információi szert A lázadó és A beavatott-sorozat: A hűséges rendezője visszalépett a negyedik rész direktori pozíciójából. Bár néhány éve Schwentke még arra szerződött, hogy befejezi a franchise-t, idő előtt ér véget a megbízatása.

Ilyen esetekben fel szokott merülni, hogy vagy a rendező vált nemkívánatossá, vagy ő nem kért többet abból, hogy megmondják neki, mit, hogy csináljon, jelen esetben mindössze arról van szól, hogy a rendező belefáradt az elmúlt két rész munkálataiba, és átadná a stafétát. Ez érthető is, ugyanis két ilyen nagyszabású szuperprodukció éveket vesz el egy direktor, és nem mellesleg a szereplők életéből is.

Arról, hogy ki lesz Schwentke utódja, egyelőre nincsenek információk, azonban a Lionsgate-nek sietnie kell, ha tartani akarják az utolsó rész premierdátumát, melyet korábban 2017. július 9-re tűztek ki.

A franchise következő része, a Shailene Woodley és Theo James főszereplésével készült A beavatott-sorozat: A hűséges március 10-én debütál a hazai mozikban.