Nem kis port vert fel néhány óra alatt a hír, hogy a Marvel és a Sony nem működik együtt a továbbiakban, így nagy valószínűséggel Pókember nem lesz látható többé az MCU-ban.

A Hollywood Reporter magazin legfrissebb értesülései szerint a Hazatérés és az Idegenben rendezője, Jon Watts szerződése lejárt a két film elkészítésével, Tom Hollandnak pedig lehetősége nyílt egy másik produkcióhoz leszerződnie.

Bár a Sony egész biztosan szeretné folytatni Pókember történetét, mindehhez azonban nem feltétlenül van szükség Holland közreműködésére. A stúdió hivatalos közleményt adott ki, amelyben leszögezték, tiszteletben tartják a Disney döntését.

„Kissé csalódottak vagyunk, ugyanakkor tiszteletben tartjuk, hogy a Disney nem szeretné, hogy Kevin Feige dolgozzon vezető producerként a következő Pókember filmen. Reméljük, hogy ez a jövőben megváltozhat.”

Az eddig is tudható volt, hogy a két stúdió nem zárkózott el teljesen attól, hogy újratárgyalják a feltételeket, a remény továbbra is él a rajongók részéről, hogy elkészülhet egy harmadik Pókember kooprodukció Tom Hollanddal a főszerepben.