Ennyien látták a hétvégén a Dűne 2-t Magyarországon

A Dűne: Második rész enyhén szólva is beváltotta a Warner Bros és a Legendary Entertainment reményeit. 

Denis Villeneuve rendezése ugyanis 178,5 millió dolláros összbevételt hozott a konyhára a stúdiónak a nyitóhétvégén, és bár a tegnapi becslések még kissé ingadozóak voltak, mostanra bebizonyosodott, hogy a produkció képes hozni azt, amit rajongók elvártak tőle.

A hazai eredményeket nézve a Dűne 2-re 115 252 darab jegyet adtak el a magyarországi mozikban, amelyből 294 472 542 forint bevétel jött össze az első napokban, ami egészen kiváló eredmény. Ugyanezen a hétvégén a dobogó második helyét egyébként a Sydney Sweeney és Glen Powell főszereplésével készült Imádlak utálni foglalta el, amely 7 héttel a bemutató után összesen 734 272 331 millió forintot keresett, és amelyre mostanáig 314 511 darab jegyet adtak el.

A lista harmadik helyét a Bob Marley: One Love húzta be összesen 76 859 026 forint bevétellel, és amelyre mostanáig 33 404 néző volt kíváncsi. 

A Dűne: Második részéről egyébként szinte csak pozitív kritikák láttak napvilágot, a film jelenleg a legjobb értékeléssel büszkélkedhet a Rotten Tomatoes a kritikusok 93, míg a nézők 95 százalékot adtak rá összesítve.

akció | dráma | kaland | sci-fi

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»