A napokban debütált a Netflixen az új japán sorozat, amely már a címével is képes lehet sokaknak borzolni az idegeit: A terhes férfi. Ebből már sejthető, hogy a legnagyobb streaming szolgáltató ezúttal egy igen meredek és veszélyes témájú sorozatot indított útjára. Ami gyorsan a szolgáltató történetének legrosszabb értékeléseket kapó műsora lett.

Az IMDB-n ugyanis a sorozat a bemutatása után közel félezer szavazat alapján egészen pontosan tízből egyetlen csillagot kapott. Ez elég sokatmondó lehetne, de azért nem eszik ennyire forrón azt a bizonyos kását. Ugyanis elég egyértelműen szándékos lejárató kampányról van szó, úgynevezett review bombingról. Ilyenkor felhasználók kisebb-nagyobb csoportja szándékosan alaposan lehúzzák egy műsor értékelését, ezzel kifejezve valamilyen problémájukat vagy nemtetszésüket. Ezt támasztja alá az is, hogy a később született értékelések már messze nem ennyire szörnyűek.

Igaz, A terhes férfi így is elég rossz kritikákat kap, a Rotten Tomatoes oldalán kritikusi értékelés nincs, de a nézői oldalon a 17 százalék elég elrettentő. Itt, a Mafabon egy árnyalattal megengedőbbek az olvasók, itt 42 százalékon áll az értékelése.

A Netflix tehát épp létezése talán legrosszabb hetén van túl. Nem elég, hogy tíz év után először előfizetőszám-csökkenésről kellett jelentést tenniük, ami igen súlyos zuhanást eredményezett a részvényárfolyamában is. De még mellé egy ennyire rossz értékelést kapott műsor is pont most debütált. Ahogy mondani szokták, innen már csak felfelé vezethet az út.