A Peacock kedden jelentette be, hogy A függetlenség napja rendezőjétől, Roland Emmerichtől rendelt egy gladiátor drámát.

A Those About To Die Daniel P. Mannix író azonos című könyvén alapul, és a sorozatot úgy írják le, mint "egy nagyszabású dráma, amely az ókori Róma gladiátor sportjainak látványos, összetett és korrupt világában játszódik. A sorozat a római társadalom számos rétegét átfogó, változatos karakterek panteonját mutatja be, ahol a sport, a politika és az üzlet keresztezik egymást".

Emmerich lesz a rendező és executive producer, míg Robert Rodat (Ryan közlegény megmentése) a showrunner.

"A Római Birodalom mindig is lenyűgözött, különösen a hatalmas játékai, amelyek a monumentális Colosseumban rendezett látványosságokon keresztül szórakoztatták a tömegeket" - mondta Emmerich - "A film középpontjában egy sporteposz áll, amelyet erős és változatos karakterek vezetnek, akik a dicsőséghez vezető utakat, a bukást és az önmaguknál nagyobb dologhoz való tartozás igényét kutatják. A sport ezekben az ókori időkben ugyanolyan izgalmas és hatalmas volt, mint ma, és izgatottan várom, hogy partnereimmel, a Peacockkal, a High End Productions-szel, a Hollywood Ganggel és az AGC Studios-szal együttműködve a vér, verejték és könnyek e gazdag világát a televízió nézők elé tárjuk." 

"A Those About To Die teljesen új módon mutatja be az ókori Rómát" - tette hozzá Lisa Katz, az NBCUniversal Television és Streaming szkriptes tartalmakért felelős elnöke. - "Miközben a sorozat epikus méretű lesz, és a gladiátorok és a szekérversenyek látványossága mellett váratlan karaktereket is felvonultat a palotai intrikák és a sötét bűnözői alvilág közepette."

A projekt további executive producerei Harald Kloser, Gianni Nunnari, Oliver Berben, Herbert G. Kloiber, Martin Moszkowicz, Jonas Bauer, Stuart Ford és Lourdes Diaz. A projekt az AGC Studios, a Centropolis Entertainment, a Hollywood Gang Productions és a Street Entertainment gyártásában készül.

A High End Productions, a Herbert G. Kloiber és a Constantin Film által alapított, a nemzetközi piacra szánt prémium kategóriás európai fikciós sorozatok gyártására létrehozott cég megszerezte az európai forgalmazási jogokat, és a Peacockkal közösen finanszírozza a sorozatot.