Erre vártak a rajongók? Jöhet a Harry Potter-tévésorozat

A Warner Bros. tévés csoportjának főnöke, Channing Dungey elmondta, hogy "óriási ambíciók" vannak egy Harry Potter tévésorozattal kapcsolatban, és azt is elárulta, hogy a vállalat megállapodást köt az Amazonnal a DC animációs tartalmakról.

A Varietynek a Harry Potter 20. évforduló - Visszatérés Roxfortba és a Harry Potter: Roxforti Házak Bajnoksága című versenysorozat kapcsán - utóbbi házigazdája Helen Mirren volt -, Dungey azt mondta: "Óriási ambíciók vannak ezzel kapcsolatban, és számos különböző tárgyalást folytatunk."

"Bárcsak azt mondhatnám, hogy valami küszöbön áll a horizonton, de nagy az érdeklődés és a szenvedély, szóval abszolút..." - folytatta - "Az a nagyszerű, hogy látod, a közönség mennyire elkötelezett. A forgatókönyv nélküli csapatunk tavaly készített egy fantasztikus 'Visszatérés Roxfortba' különkiadást az HBO számára, amely óriási visszhangot keltett, aztán csináltunk egy kvízműsort, a 'Házak tornáját', amelynek Helen Mirren volt a házigazdája. A közönség készen áll, úgyhogy már csak ki kell találnunk, mi a megfelelő következő lépés."

Dungey a Content London nevű brit tévés konferencián beszélt, ahol azt is elárulta, hogy a Warner Bros. TV megállapodást kötött az Amazonnal a DC animációs tartalmakról.

"Az egyik dolog, ami jelenleg izgalmas számomra, hogy az előző vezetés megközelítése sokkal inkább az volt, hogy "mindennek házon belül kell maradnia, nem akarjuk, hogy bármi is kikerüljön" - mondta Dungey - "David Zaslav sokkal nyitottabb volt arra, hogy felfedezzük az összes animációs IP-nket, és hogy különböző platformokon is megtehessük mindezt. Természetesen az HBO Max lesz az első állomásunk, de már folyamatban van egy nagy üzlet megkötése az Amazonnal, amely a DC márkájú animációs tartalmaink egy részét fogja tartalmazni."

A múlt hónapban a Warner Bros. Television hatalmas átszervezésen esett át: a forgatókönyvekkel és animációval foglalkozó részlegeknél elbocsátották a munkaerő 19 százalékát, valamint összevonták a Warner Bros. Animation és a Cartoon Network Studios fejlesztői és produkciós csapatait. Akkoriban a vállalat jelezte, hogy az animációs munkákat harmadik félnek kívánja kiszervezni.

Dungey az iparágat érintő egyéb problémákról is beszélt, köztük a csökkenő költségvetésekről és a tehetségek égbe szökő fizetéseiről:

"Azt hiszem, a másik trükkös rész - a színészek tekintetében - az az elvárás most, hogy mit fizetünk a tehetségeknek a különböző szerepekért." - mondta - "[Ez] csak tovább emelkedett, ami aztán kihat az eredményre. És ez bonyolulttá teszi a helyzetet. Azt hiszem, egy ideig az volt az érzés, [hogy egy projektnek] bizonyos szintű névvel kell rendelkeznie ahhoz, hogy sikeres legyen."

Dungey szerint ez kezd megváltozni, ahogyan az is, hogy a már bevált és kipróbált IP-re támaszkodnak. "A nagy Netflix-korrekciónak" nevezte azt is, hogy a múlt évben az iparág visszalépett a streaming előfizetők mint a siker mércéje tekintetében, mondván, hogy a sikert meghatározó intézkedések változnak.

"Én úgy gondolok erre, mint a "nagy Netflix-korrekcióra", amely az év elején történt, amikor az emberek már másképp nézik, hogy mi határozza meg a sikert" - mondta Dungey - "Nem csak az előfizetőkről van szó és szerintem a produkciók költségeit az emberek sokkal szigorúbban vizsgálják, mint korábban. Egy darabig egyfajta költekezési buborékban voltunk, és azt hiszem, ez jó, szerintem a dolgok visszarendeződnek olyan módon, ami hasznos és produktívabb."