Úgy tűnik, új királya van a Netfilx saját készítésű filmjeinek, legalábbis az elmúlt hét nézettségi adatai ezt mutatják. Az online szolgáltató elég válogatósan szokta megosztani a világgal ezeket az adatokat, de most nem volt semmi okuk, hogy titkolózzanak. De melyik az a film, amire az utóbbi napokban mindenki kíváncsi volt?

Mivel a karantén miatt a világ nagy része még mindig otthon dekkol, nem meglepő, hogy az online szolgáltatók nézettségi mutatói egyébként is az átalagos fölött alakulnak – immár hetek óta. De akadt most egy film, amely ellentmondást nem tűrő határozottsággal utasított maga mögé mindent a Netflix kínálatában. És ez a film nem más, mint a Tyler Rake: A kimenekítés.

Sam Hargrave első rendezése múlt pénteken debütált a Netflix kínálatában, ahol rögtön az első hétvége legnézettebb filmje lett. Ez még nem is annyira meglepő, hiszen a kellően beharangozott újdonságok egyébként is gyakran felugranak a premierjük utáni első napokban a nézettségi listák élére. Az viszont már jóval érdekesebb, hogy a film a hétvége után az első teljes hetét is az élen töltötte. Vagyis az elmúlt napokban mindenki Chris Hemsworth új akciófilmjére volt kíváncsi.

A Tyler Rake: A kimenekítés egy zsoldosról szól, akit az alvilág feje azzal bíz meg, hogy kimenekítse Bangladesből a kamaszkorú fiát. Ez persze csak elsőre hangzik rutinfeladatnak, hamarosan a fél város az ő nyomukban lesz, azok is lőnek rájuk, akiknek még fegyvere sincs. Mivel Sam Hargrave korábban kaszkadőrként kereste a kenyerét, ezért nem meglepő módon a film legerősebb jelenetei az akciójelenetek.

Bár a kritikusok valamivel szigorúbban ítélkeztek a film felett, a rajongók döntő többsége jól szórakozott rajta, így valószínűleg a Netflix is meglátja benne a fantáziát, hogy ne csak egy „one hit wonder” legyen belőle, hanem akár egy teljes franchise is felépülhessen Tyler Rake karaktere köré.