Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Tyler Rake: A kimenekítés (2020)

Extraction
Filmadatlap
 
29
Szereplők
17
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Chris Hemsworth

Videók (1)

 
123   2021. 08. 21.

legújabb vélemény

0

Zseniális akciófilm!

 
Artemisia   2020. 07. 08.

a nap véleménye

5
Halálos küldetés

A Tyler Rake a maga nagyszerűen komponált, tömény, frontális akcióáradatra építő cselekményével valószínűleg a Netflix legújabb arany tojást tojó tyúkja lesz. A műfajban jócskán tapasztalt Chris Hemsworth modern Rambóként, egyszemélyes hadseregként v... teljes kritika»

 
Norbert93   2020. 08. 29.

5
Netflixes John Wick

Az Elrabolva óta "divatba" jött az egyszemélyes hadseregként, mindenkivel leszámoló veterán, és újfent lehetőséget adott a rég elfeledett akciófilmek gatyába rázására. Az egyértelmű, hogy olyan akciósztárokat már nem fog kitermelni a filmes világ, mint fénykorában, de egy kaszkadőrök által összeállított velős harcjelenet mindig alkalmas arra, hogy kikapcsolja az agyam. Már pedig egy ilyen modern akciófilm, mint a Tyler Rake, az Elrabolva (csak az első) vagy a John Wick kizárólag ebből a célból készült. A szokásos tragikus élettörténet, motiváció nélküli, magányos, kiégett karakterábrázolás után érkezik a tömény, vég nélküli, már-már megcsömörlést okozó akciójelenetek tömkelege. De ez egy ilyen film, erről szól. Nem kell dráma, nem díjakra hajtanak, hanem nézettségre. Azt, aminek készült, azt kisujjból hozza, többet ne nagyon várjunk tőle, nem csak művészfilmekből és drámákból áll a filmművészeti.

 
Harper   2020. 08. 12.

4
Pörgős adrenalinbomba: A kimenekítés (Extraction)

Egyetértek azzal az általam nemrégiben olvasott kritikusi véleménnyel, hogy az Extraction, vagyis a Netflix 2020-as sikerfilmje (magyar címén: Tyler Rake: A kimenekítés) valójában három nagy sikerű akciófilm keveréke: a John Wick, a 22 mérföld és A rajtaütés sajátos mixe. Ez akár bók és elismerés is lehetne, hiszen mindhárom TOP kategóriás mozi (na jó, talán a 22 mérföld kevésbé), viszont az Extraction sokkal mérsékeltebb színvonalú az említetteknél. Chris Hemsworth alakítja a kulcskaraktert, a tapasztalt, de halálra vágyó (kisfia elvesztése miatt öngyilkosságon gondolkodó) amerikai kommandóst, Tyler Rake-et, akinek legújabb bevetésén – melyet egy fejvadász csoport tagjaként, és nem a CIA megbízásból vállal be – egy indiai bandavezér kamasz fiát kell kimenekítenie Bangladesből. Rengeteg az akció, az izgalom és a látványos bunyó, ugyanakkor valahogy érezhetően túlzó és irreális az egész. Kiemelendő a gyönyörű iráni Golshifteh Farahani, aki a csoport egyik vezetőjét alakítja, és az indiai Randeep Hooda, aki eleinte Hemsworth legfőbb ellenfele, majd segítője. Összecsapásaik a film legjobb jelenetei. Értékelésem: alapsztori: 70%, rendezés: 75%, színészet: 65%, látványvilág: 80%, összesítve: 70%. Ajánlom a harcművészet kedvelőinek, az adrenalin-függőknek és a Chris Hemsworth fanoknak, akik számára a Thor után itt egy újabb rajongási lehetőség. A fickó ugyanis tényleg jó ebben az akcióorgiában.

 
BoBamburg   2020. 12. 04.

3

Ettől a filmtől tényleg azt kaptam, amit szerettem volna. Masszív, megállás nélküli akciót. De tényleg, kevés olyan rész van a filmben, ahol épp nem 100%-on pörög. És ez jó. Nincs túlgondolva, és a nézőt se terheli le feleslegesen. Arról nem is beszé... több»

 
Nk   2021. 05. 07.

2

Lehet, csak a hatalmas hype miatt, de nekem alulmúlta az elvárásaimat. Igazából két akciószekvencia van, ami tényleg olyan jól megkoreografált, mint amiről a promók szóltak. A filmvégi jelenetsor a hídon pedig már rendesen túl van tolva. Így ez nekem... több»

 
Yosihiro   2020. 05. 24.

1
A kimenekítés

Bármennyire is hihetetlennek tűnik, igazából ez a film nekem nem is az akció részéről tetszik. Van benne valami, ami az emberi mivoltunkban ott van. Ez nem más, mint az önfeláldozás és család. Ezt jobban kifejtve a film alapja, hogy egy ügynök elves... teljes kritika»

 

Az "Attól még nem fulladsz meg, ha egyszerűen vízbe ugrasz; csak akkor fulladsz meg, ha nem jössz a felszínre." idézet Paulo Coelhótól származik.

(jakedave)
 

A Kimenekítés lezárását nagy vita övezte, a rendező, Sam Hargrave ugyanis Tyle Rake haláláról döntött (vagyis arról, hogy a film végén meghaljon), ám a bemutató előtti tesztvetítésen a tesztközönség egyértelműen tiltakozott a tervezett befejezés ellen. A reakciók miatt végül egy kompromisszumos megoldás született: Tyler Rake-et lelövik, és a hídról a folyóba zuhan (tehát úgy tűnik, meghal), ám a film legvégső zárójelenetében Ovi (Rudraksh Jaiswal) gyanakodva érzékelteti, hogy figyelik, és a háttérben felbukkan Rake (Hemsworth) alakja is. Így a nézőben kétség támad afelől, hogy akkor meghalt-e valójában, vagy mégis él. Amellett a folytatásnak is "megágyaztak" ezzel a trükkös befejezéssel.

(Fortress)
 

Sam Hargrave már a bemutató előtt felvetette a folytatás lehetőségét.

(Artemisia )
 

A film munkacíme "Out of the Fire" volt.

(Artemisia )
 

A forgatás 2018 novembere és 2019 márciusa között zajlott Ahmadábádban és Mumbaiban, de Thaiföldön és Bangladesben is vettek fel néhány jelenetet.

(Artemisia )
 
A Kimenekítés az a felhőtlen szórakozás, amelynek receptjét a Netflix már régóta keresi, és végre maradéktalanul meg is találta. több»
 
Ettől még a Tyler Rake: A kimenekítés távolról sem világmegváltó darab, inkább olyan, mint főhőse: egy dologhoz ért, de abban kíméletlenül ügyes. több»