Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
Norbert93   2020. 08. 29.

legújabb vélemény

Netflixes John Wick

Az Elrabolva óta "divatba" jött az egyszemélyes hadseregként, mindenkivel leszámoló veterán és újfent lehetőséget adott a rég elfeledett akciófilmek gatyába rázására. Az egyértelmű, hogy olyan akciósztárokat már nem fog kitermelni a filmes világ, mint fénykorában, de egy kaszkadőrök által összeállított velős harcjelenet mindig alkalmas arra, hogy kikapcsolja az agyam. Már pedig egy ilyen modern akciófilm, mint a Tyler Rake, az Elrabolva (csak az első) vagy a John Wick kizárólag ebből a célból készült. A szokásos tragikus élettörténet, motiváció nélküli, magányos, kiégett karakter ábrázolás után érkezik a tömény, vég nélküli, már-már megcsömörlést okozó akciójelenetek tömkelege. De ez egy ilyen film, erről szól. Nem kell dráma, nem díjakra hajtanak, hanem nézettségre. Azt aminek készült azt kisujjból hozza, többet ne nagyon várjunk tőle, nem csak művészfilmekből és drámákból áll a filmművészeti.

 
Artemisia   2020. 07. 08.

a nap véleménye

Halálos küldetés

A Tyler Rake a maga nagyszerűen komponált, tömény, frontális akcióáradatra építő cselekményével valószínűleg a Netflix legújabb arany tojást tojó tyúkja lesz. A műfajban jócskán tapasztalt Chris Hemsworth modern Rambóként, egyszemélyes hadseregként v... teljes kritika»


 
Harper   2020. 08. 12.

Pörgős adrenalinbomba: A kimenekítés (Extraction)

Egyetértek azzal az általam nemrégiben olvasott kritikusi véleménnyel, hogy az Extraction, vagyis a Netflix 2020-as sikerfilmje (magyar címén: Tyler Rake: A kimenekítés) valójában három nagy sikerű akciófilm keveréke: a John Wick, a 22 mérföld és A rajtaütés sajátos mixe. Ez akár bók és elismerés is lehetne, hiszen mindhárom TOP kategóriás mozi (na jó talán a 22 mérföld kevésbé), viszont az Extraction sokkal mérsékeltebb színvonalú az említetteknél. Chris Hemsworth alakítja a kulcskaraktert, a tapasztalt, de halálra vágyó (kisfia elvesztése miatt öngyilkosságon gondolkodó) amerikai kommandóst, Tyler Rake -t, akinek legújabb bevetésén - melyet egy fejvadász csoport tagjaiként és nem a CIA megbízásból vállal be - egy indiai bandavezér kamasz fiát kell kimenekítenie Bangladesből. Rengeteg az akció, az izgalom és a látványos bunyó, ugyanakkor valahogy érezhetően túlzó és irreális az egész. Kiemelendő a gyönyörű iráni Golshifteh Farahani, aki a csoport egyik vezetőjét alakítja és az indiai Randeep Hooda, aki eleinte Hemsworth legfőbb ellenfele, majd segítője. Összecsapásaik a film legjobb jelenetei. Értékelésem: alapsztori: 70%, rendezés: 75%, színészet: 65%, látványvilág: 80%, összesítve: 70%! Ajánlom a harcművészet kedvelőinek, az adrenalin-függőknek és a Chris Hemsworth fanoknak, akik számára a Thor után itt egy újabb rajongási lehetőség. A fickó ugyanis tényleg jó ebben az akcióorgiában.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2020. 05. 12.

Thor után John Wick

Rég láttam ennyire ütős akciófilmet, ezt az alkotást csak ajánlani tudom. A történet nem sikerült úgy, mint maga a jól megrendezett akció-jelenetek tömkelege, de ezt leszámítva így is egy elképesztő robusztus akciófilmet kaptunk. Maga a helyszín pedi... teljes kritika»

 
Yosihiro   2020. 05. 24.

A kimenekítés

Bármennyire is hihetetlennek tűnik, igazából ez a film nekem nem is az akció részéről tetszik. Van benne valami, ami az emberi mivoltunkban ott van. Ez nem más, mint az önfeláldozás és család. Ezt jobban kifejtve a film alapja, hogy egy ügynök elves... teljes kritika»

 
zoltyah   2020. 04. 30.

Ez egy nagyon jó ütös akcíó film. Utóbbi évek legjobb mozija ebben a kategóriában.

 
L.Regina   2020. 04. 28.

a nap véleménye

Thor után zsoldos

Az akciófilm rajongóknak (mint jó magam is) erősen ajánlott darab lett a Tyler Rake: A kimenekítés című produkció, amely mindenképp a minőségibb akciófilmek közé tartozik. A történet, bár nem kiemelkedő, teljesen korrekt, az ilyen kategóriájú filmekn... teljes kritika»

Chris Hemsworth
 

A Kimenekítés lezárását nagy vita övezte, a rendező, Sam Hargrave ugyanis Tyle Rake haláláról döntött (vagyis arról, hogy a film végén meghaljon), ám a bemutató előtti teszt-vetítésen a tesztközönség egyértelműen tiltakozott a tervezett befejezés ellen. A reakciók miatt végül egy kompromisszumos megoldás született: Tyler Rake-et lelövik, és a hídról a folyóba zuhan (tehát úgy tűnik, meghal), ám a film legvégső zárójelenetében Ovi (Rudraksh Jaiswal) gyanakodva érzékelteti, hogy figyelik, és a háttérben felbukkan Rake (Hemsworth) alakja is. Így a nézőben kétség támad afelől, hogy akkor meghalt-e valójában, vagy mégis él. Amellett a folytatásnak is "megágyaztak" ezzel a trükkös befejezéssel.

(Fortress )
 

Sam Hargrave már a bemutató előtt felvetette a folytatás lehetőségét.

(Artemisia )
 

A film munkacíme "Out of the Fire" volt.

(Artemisia )
 

A forgatás 2018 novembere és 2019 márciusa között zajlott Ahmadábádban és Mumbaiban, de Thaiföldön és Bangladesben is vettek fel néhány jelenetet.

(Artemisia )
 

A filmet 2020. április 24-én mutatta be a Netflix.

(Artemisia )
 

Sam Hargrave rendező elmondta, hogy Indiában a lőfegyverek betiltása szigorú szankció volt, ezért a gyártáshoz gumi prop fegyvereket kellett importálni mozgó alkatrészek nélkül. Az első nagyobb akciómentő sorozathoz például a próbabábukat kizárólag így lőtték le. Az egész részt digitálisan animálni kellett utólag, hogy olyan benyomást kelthessen, mintha lőnének a „fegyverekből”.

(Yosihiro)
 

A filmet egy indiai városban, Ahmedabadban készítették. Sok rajongó 15 órán keresztül a forgatás helyszínén maradt, hogy láthassa Chris Hemsworth-t.

(Yosihiro)
 

Chris Hemsworth karórája Casio G-Shock GW 9400 Rangeman.

(Yosihiro)
 
kritika több»
 
Összességében egy pokolian jó akciófilmet kaptunk, ami nem akarja megváltani a történetével a világot, de akció szempontból lepipálja az utóbbi évek termését. több»
 
Ettől még a Tyler Rake: A kimenekítés távolról sem világmegváltó darab, inkább olyan, mint főhőse: egy dologhoz ért, de abban kíméletlenül ügyes. több»