2020.07.08 08:56 Artemisia Olvasottság: 392x
6

Halálos küldetés

A Tyler Rake a maga nagyszerűen komponált, tömény, frontális akcióáradatra építő cselekményével valószínűleg a Netflix legújabb arany tojást tojó tyúkja lesz. A műfajban jócskán tapasztalt Chris Hemsworth modern Rambóként, egyszemélyes hadseregként veszi fel a harcot a komplett bangladesi drogkartellel, hogy kimenekítse az ellenséges drogbáró elrabolt fiát.

Az alapsztori faék egyszerűségű, adott egy zsoldos, akit megbíznak egy elrabolt gyerek kiszabadításával, ami persze nem megy könnyen. De mégis működik, mert az akcióműfaj legjavát vonultatja fel, látványos, jól koreografált és szellemes akciójelenetek követik egymást, aminek a hatását csak fokozza a folyamatos feszültségadagolás, illetve többé-kevésbé hiteles adalékokkal is színesítették.

Ilyen például a Tyler és a fiú között kibontakozó érzelmi szál, amit az alapoz meg, hogy Tyler sajáf fia meghalt (úgy látszik, sosem megy ki a divatból a családom elhagyott vagy meghalt típusú akcióhős), és a kisfiát látja a fiúban. Bár a zsánernek nem alappillére és nem is elvárása az emocionális háttér és az erős karakterek, de onnan, hogy Tyler megtudja, átverték és magára maradt a fiúval, mégis elszántan védi és próbálja hazajuttatni a saját élete árán is. Ez picit irreális , de nem zavaró. Illetve Tylert kivéve említésre méltó karaktereket sem könnyű találni.

Néhány további logikai ziccert leszámítva igazán jó minőségű filmet raktak össze, amit bárki kedvére valónak találhat, de Crish Hemsworth, valamint akciózsáner rajongóknak kötelező.

akció

Egy képzett zsoldos, Tyler Rake élete legnagyobb és legveszélyesebb kihívása előtt áll: ki kell menekítenie egy drogbáró elrabolt fiát Bangladesben. Megkezdődik a versenyfutás... több»

6