Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
89%

Kártyavár (2013)

House of Cards
Filmadatlap
 
94
Szereplők
27
Vélemények
350
Képek
11
Videók
Kártyavár
 
De Matt   2020. 07. 17.

legújabb vélemény

Nagyon jó sorozat, ahol Kevin Spacey viszi a prímet. Különben több más színész is nagyszerűen teljesít. Nagy kár, hogy miután Spaceyt erővel kitessékelik a szerepből, a további részek elképesztően gyengévé sikerültek. Ami azonban érthető is.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

Nagyon érdekes történetet feldolgozó sorozat, benne egy-két emlékezetes alakítással. Egy kicsit vontatott.


 
Deku   2017. 08. 19.

Nagyszerű sorozat ez és Kevin Spacey itt is megmutatja, milyen tehetséges is tud lenni. Karaktere nagyszerűen és persze látványosan fejlődik ami izgalmasabbá teszi a történéseket.

 
GedyPapa   2017. 09. 21.

Zseniális sorozat, ami igazán megmutatja a politika minden visszásságát és minden háttérelemét, igaz eléggé sarkítva. Kevin Spacey szinte lubickol a szerepében. Igaz, hogy az eleddig utolsó 5. évad nekem nem volt annyira bejövős, de az első 4 mindenért kárpótolt.

 
Edii   2015. 09. 16.

Nagyon jó kis sorozat, de nálam csak négy csillag, mivel nem igazán tetszik Spacey kibeszélése a nézőnek, nem a ténnyel van gondom, hanem azzal, ahogy megvalósítják.

 
Gigi   2017. 01. 15.

Zseniális film, Kevin Spacey nagy-nagy kedvenc, és itt is igaz, hogy már csak miatta is érdemes nézni a sorozatot. Egy percig sem kalandozik el a figyelmem, az első perctől az utolsóig figyelek, hogy ne mulasszak el egyetlenegy szót, gesztust, történést sem. Szuper sorozat, függőséget okoz.

 
Kadik   2017. 11. 11.

Jó kis sorozat, nagyszerű színészi alakítások. Nem csak azoknak izgalmas, akik érdeklődnek a politika iránt, hanem azok számára is, akik egy cselszövésekkel teli romantikus sorozatot keresnek.

Robin Wright
Robin Wright
Robin Wright
 

A sorozat összes részét a marylandi Joppa városka egyik raktár épületében forgatták, külső helyszínes jeleneteknél zöld hátteret használtak.

(LionelMessi10)
 

A 3. évadban az orosz elnök Viktor Petrov, V.P., mint Vladmir Putin.

(emesejuhasz)
 

A demokraták kék, a republikánusok pedig piros színű nyakkendőt viselnek.

(emesejuhasz)
 

MInden évad elkészítése 100 millió dollárba kerül

(emesejuhasz)
 

A Netflix teljes alkotói szabadságot adott a széria készítőinek, így semmilyen mértékben nem szóltak bele a fejlesztés folyamatába. Mindössze egy fontos tényezőt határoztak meg: személyét.

(hp )
 

A Kártyavár az BBC 1990-es azonos című sorozatának remake-je, mely a brit író és politikus, Michael Dobbs regénye nyomán készült.

(hp )
 

A Kártyavár a Netflix első Emmy-díjas saját fejlesztésű sorozata.

(hp )
 

A Kártyavár a Netflix harmadik olyan sorozata, melyet Emmy-díjra jelöltek (Vissza a gyökerekhez, 2003, Hemlock Grove, 2013).

(hp )
 

SPOILER: Kate Mara tisztában volt azzal, hogy karaktere meg fog halni, de hogy titokban tudják tartani a dolgot a második évad premierjéig, a színésznőnek minden egyes alkalommal hazudnia kellett, amikor a forgatásról kérdezték.

(hp )
 
Egy elképesztő aprólékossággal és ötletességgel felépített forgatókönyvről beszélhetünk, amelyhez hasonlót nehéz találni a sorozatok között. több»
 
A második évad konklúziójaként csak annyit vontam le, a sorozat megváltozott, azonban most már kijelenthetem, kifejezetten hátrányára tette ezt. több»
 
A Kártyavár az a fajta politikai dráma, aminek a sztorija mellett a Watergate-ügy is képes eltörpülni. 8/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.