1985-ben közel járunk a nagy változásokhoz a politikai rendszerben, azonban még tartja magát a kommunista kormány. Geri Budapestre költözik, ahol egyetemen tanul, és csatlakozik egy demokratikus csoporthoz, akiket Száva Zsolt vezet. A politikai viták, állandó bulik és fiatal lányok megváĺtoztatják… több»
Az Aranyélet után végre ismét egy ütős magyar sorozat, amely a 80-as évek végén játszódik, és egy ellenzéki szervezkedés kibontakozásáról, annak tagjairól, az állam által beszervezett besúgóról szól. A hangsúly a sztorin van, de sajnos pontatlanságok felfedezhetők a sorozatban, a forgatókönyv pedig hemzseg a logikai bukfencektől. A színészek azonban teljesen rendben vannak, a karakterek hozzák a kor jellegzetes személyiségeit, szóval minden adott egy emlékezetes szériához. Szerencsére ez így is lett. Ehhez nagyban hozzájárult az atmoszféra és az autentikusság, amely teljesen átsugárzik a képkockákról. A sorozat végig fenn tudja tartani az érdeklődést, jól fogyasztható és nem utolsó sorban hazánk egy korszakának kicsit felületes, de korrekt bemutatása.
Sokféleképpen lehet ezt az alkotást értékelni: aktuálpolitikai üzenet, nosztalgiabomba az arra kiéhezetteknek stb. Ettől még tény az, hogy magyar viszonylatban ez egy kiemelkedő alkotás. Ettől még nem lesz jó, de lehet szerethető. A maffiafilmekből n... több»
Legutóbb magyar sorozat akkor kötött le ennyire, amikor az Aranyéletet néztem. A Besúgó cselekménye is ugyanannyira izgalmas és fordulatos, csak most a rendszerváltás előtti években járunk Magyarországon, ahol besúgásra kényszerítenek egy egyetemre készülő fiatalt. Meg kell figyelnie egy rendszer ellen lázadó, szervezkedő csoportot, és jelenteni róluk. A fiú két tűz közé kerül: valamilyen szinten egyetért a lázadókkal, a másik oldalon viszont segítenie kell az öccsének, melynek a besúgás az ára. Vajon meddig tudja ezt a kettős életet élni? A sorozat végére biztos kiderül.
Kétséget kizáróan kiemelkedik a magyar sorozatok közül az HBO Max saját gyártású szériája. Az akkori korszellem abszolút átjön. Hogyan éltünk, mit ettünk-ittunk-hallgattunk. Miért küzdöttünk és mi volt az igazán fontos. Nem váltja meg a világot a sorozat, de én szórakoztatónak találtam, és gyorsan le lehet darálni azt a 8 részt. Ha lesz 2. évad, kíváncsi lennék rá. :)
Imádtam minden percét! Egy egyszerű de mégis nagyon jó sztorit sikerült elkapnia az HBO csapatának! Nagyon jó volt nosztalgiázni és a szinészeket is imádtam! Aki kicsit vissza akar menni az időben az élvezni fogja ezt garantálom!;]
A besúgó az első magyar sorozat, aminek premierjére egy nemzetközi filmfesztiválon kerül sor. 2021. november 7-én a Genfi Nemzetközi Filmfesztiválon vetítik először, a nemzetközi sorozat kategóriában indul a versenyen.
(Hupka Adrián)