Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

A besúgó (2022)

A besúgó
Filmadatlap
 
26
Szereplők
8
Vélemények
25
Képek
2
Videók

Galéria (25)

Szőke Abigél
Váradi Gergely
Szentgyörgyi Bálint
Szőke Abigél
Thuróczy Szabolcs
Szentgyörgyi Bálint
Patkós Márton
Patkós Márton
Váradi Gergely
Szőke Abigél
Szőke Abigél
Váradi Gergely
Szőke Abigél
Thuróczy Szabolcs
Varga Ádám
Varga Ádám
Lengyel Benjámin
Radnay Csilla
Szőke Abigél
Patkós Márton
Lengyel Benjámin
Szász Júlia
Varga Ádám
Patkós Márton
Patkós Márton
Váradi Gergely
Patkós Márton
Váradi Gergely
Szász Júlia

Videók (2)

 
Tóth István   2022. 06. 17.

legújabb vélemény

0
Retró

Imádtam minden percét! Egy egyszerű de mégis nagyon jó sztorit sikerült elkapnia az HBO csapatának! Nagyon jó volt nosztalgiázni és a szinészeket is imádtam! Aki kicsit vissza akar menni az időben az élvezni fogja ezt garantálom!;]

 
MoviesChris   2022. 05. 18.

0
Feszültség magyarosan tálalva

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Véleményemnek a feszültség magyarosan tálalva címet adtam. Nálam ez lehetne negatív felhangú is, mivel sajnos nem sok pozitív élményem van magyar alkotásokkal kapcsolatban. Ez viszont most nagyon is pozitívan értendő, ugyanis az Aranyélet óta nem láttam hasonló színvonalú honi alkotást. Ráadásul az Aranyélettel szemben, A besúgó szinte teljesen magyar kezek között érlelődött. Bár nem éltem az adott korban, még engem is teljesen beszippantott a sorozat hangulata, rögtön az első résszel. Bár van egy-két gyengébb epizód, ez a hangulat végig bent tart. A besúgó kipipálja a sorozat kategóriában az egyik legnehezebb feladatot, a feszültség fenntartását. Számomra szinte teljesen ismeretlen színészbrigád tesz le nagyon jó munkát az asztalra. Talán pont a főszereplő, aki gyengébb kicsit. Pozitív irányba kiemelkedik Varga Ádám. Valamint üde színfolt Thúróczy Szabolcs, mint mindig. Tetszik, hogy a sorozatnak nincs teljes megoldása, sőt "főhősünk", nemhogy nem dicsőül meg, szinte ellenszenves karakterként és kétségek között zárul. Jó, hogy ezt be merték vállalni.

 
Robinson76   2022. 05. 28.

0
A rendszer (le)váltásának előszele

Az Aranyélet után végre ismét egy ütős magyar sorozat, amely a 80-as évek végén játszódik, és egy ellenzéki szervezkedés kibontakozásáról, annak tagjairól, az állam által beszervezett besúgóról szól. A hangsúly a sztorin van, de sajnos pontatlanságok felfedezhetők a sorozatban, a forgatókönyv pedig hemzseg a logikai bukfencektől. A színészek azonban teljesen rendben vannak, a karakterek hozzák a kor jellegzetes személyiségeit, szóval minden adott egy emlékezetes szériához. Szerencsére ez így is lett. Ehhez nagyban hozzájárult az atmoszféra és az autentikusság, amely teljesen átsugárzik a képkockákról. A sorozat végig fenn tudja tartani az érdeklődést, jól fogyasztható és nem utolsó sorban hazánk egy korszakának kicsit felületes, de korrekt bemutatása.

 
Gábor390920   2022. 04. 24.

0
Vissza a ‘80-as évekbe

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Legutóbb magyar sorozat akkor kötött le ennyire, amikor az Aranyéletet néztem. A Besúgó cselekménye is ugyanannyira izgalmas és fordulatos, csak most a rendszerváltás előtti években járunk Magyarországon, ahol besúgásra kényszerítenek egy egyetemre készülő fiatalt. Meg kell figyelnie egy rendszer ellen lázadó, szervezkedő csoportot, és jelenteni róluk. A fiú két tűz közé kerül: valamilyen szinten egyetért a lázadókkal, a másik oldalon viszont segítenie kell az öccsének, melynek a besúgás az ára. Vajon meddig tudja ezt a kettős életet élni? A sorozat végére biztos kiderül.

 
Ádám   2022. 04. 03.

2

Nagyon jó munka, az ember belemerül a filmbe, mint egy időutazás, annyira valósághű. Néhány párhuzamot is felfedezhetsz az akkori és a mostani idők között, úgy tűnik, hogy a történelem időről időre megismétli önmagát.

 
Lóri Ádámcsik   2022. 05. 15.

0
Tini-kommunizmus

Kétséget kizáróan kiemelkedik a magyar sorozatok közül az HBO Max saját gyártású szériája. Az akkori korszellem abszolút átjön. Hogyan éltünk, mit ettünk-ittunk-hallgattunk. Miért küzdöttünk és mi volt az igazán fontos. Nem váltja meg a világot a sorozat, de én szórakoztatónak találtam, és gyorsan le lehet darálni azt a 8 részt. Ha lesz 2. évad, kíváncsi lennék rá. :)

 
Sraczjanos   2022. 04. 01.

0

Ez nagyszerűnek tűnik, egészen más szintet képvisel, mint amit Magyarországon megszokhattunk. Egyszerűen jó érzés, hogy ilyet is tudunk csinálni, minőségi sorozat, amit ki lehet vinni a világba, mert semmivel nem marad alul a külföldi produkicókhoz képest.

 

A besúgó az első magyar sorozat, aminek premierjére egy nemzetközi filmfesztiválon kerül sor. 2021. november 7-én a Genfi Nemzetközi Filmfesztiválon vetítik először, a nemzetközi sorozat kategóriában indul a versenyen.

(Hupka Adrián)
 
„Hát hányféle múlt van?” – kérdi a költő, Dusán Sztevanovity. (A dal – Ahogy volt, úgy volt - Zorán 1987-es, Szép holnap című LP-jén jelent meg.) több»
 
Véget ért az HBO Max első eredeti magyar forgatókönyvből fejlesztett sorozatának 1. évada, A besúgó. Témaválasztásával, a 80-as évek ellenzéki diákmozgalmai és egy egyetemista fiú mindenkit kijátszó besúgóvá válása egy ígéretes felnövéstörténet. A kezdés erősre sikerült, végre mi és még másik 60 másik ország is egy minőségi magyar sorozatot izgulhatott végig hétről hétre, ám a teljes összkép végül nem tudott felérni a széria láthatóan nagyot álmodó célkitűzéseihez. És ez nagyon nem az elmúlt hetekben sokat hánytorgatott történelmi hitelességen múlt. A besúgó évadkritika. több»
 
Némiképp tendenciózus figura, akinek kedvenc szófordulata az Elmondom, mi fog történni… A hitvallása pedig, hogy nem a köldökünket nézzük, hanem hadsereget építünk. Azaz háborúzik. A magyar szabadságért küzd tekintélyelvű alapon. Miközben a Kölyköd voltam szól a nyolcvanas évekből. több»