Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

A besúgó (2022)

A besúgó
Filmadatlap
 
33
Szereplők
9
Vélemények
25
Képek
2
Videók

Galéria (25)

Szőke Abigél
Váradi Gergely
Szentgyörgyi Bálint
Szőke Abigél
Thuróczy Szabolcs
Szentgyörgyi Bálint
Patkós Márton
Patkós Márton
Váradi Gergely
Szőke Abigél
Szőke Abigél
Váradi Gergely
Szőke Abigél
Thuróczy Szabolcs
Varga Ádám
Varga Ádám
Lengyel Benjámin
Radnay Csilla
Szőke Abigél
Patkós Márton
Lengyel Benjámin
Szász Júlia
Varga Ádám
Patkós Márton
Patkós Márton
Váradi Gergely
Patkós Márton
Váradi Gergely
Szász Júlia

Videók (2)

 
Tóthanitamaria   2023. 03. 25.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó sorozat, köszönet a készítőknek!

 
Robinson76   2022. 05. 28.

1
A rendszer (le)váltásának előszele

Az Aranyélet után végre ismét egy ütős magyar sorozat, amely a 80-as évek végén játszódik, és egy ellenzéki szervezkedés kibontakozásáról, annak tagjairól, az állam által beszervezett besúgóról szól. A hangsúly a sztorin van, de sajnos pontatlanságok felfedezhetők a sorozatban, a forgatókönyv pedig hemzseg a logikai bukfencektől. A színészek azonban teljesen rendben vannak, a karakterek hozzák a kor jellegzetes személyiségeit, szóval minden adott egy emlékezetes szériához. Szerencsére ez így is lett. Ehhez nagyban hozzájárult az atmoszféra és az autentikusság, amely teljesen átsugárzik a képkockákról. A sorozat végig fenn tudja tartani az érdeklődést, jól fogyasztható és nem utolsó sorban hazánk egy korszakának kicsit felületes, de korrekt bemutatása.

 
harnas1207   2022. 12. 28.

0

Sokféleképpen lehet ezt az alkotást értékelni: aktuálpolitikai üzenet, nosztalgiabomba az arra kiéhezetteknek stb. Ettől még tény az, hogy magyar viszonylatban ez egy kiemelkedő alkotás. Ettől még nem lesz jó, de lehet szerethető. A maffiafilmekből n... több»

 
Gábor390920   2022. 04. 24.

0
Vissza a ‘80-as évekbe

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Legutóbb magyar sorozat akkor kötött le ennyire, amikor az Aranyéletet néztem. A Besúgó cselekménye is ugyanannyira izgalmas és fordulatos, csak most a rendszerváltás előtti években járunk Magyarországon, ahol besúgásra kényszerítenek egy egyetemre készülő fiatalt. Meg kell figyelnie egy rendszer ellen lázadó, szervezkedő csoportot, és jelenteni róluk. A fiú két tűz közé kerül: valamilyen szinten egyetért a lázadókkal, a másik oldalon viszont segítenie kell az öccsének, melynek a besúgás az ára. Vajon meddig tudja ezt a kettős életet élni? A sorozat végére biztos kiderül.

 
Ádám   2022. 04. 03.

2

Nagyon jó munka, az ember belemerül a filmbe, mint egy időutazás, annyira valósághű. Néhány párhuzamot is felfedezhetsz az akkori és a mostani idők között, úgy tűnik, hogy a történelem időről időre megismétli önmagát.

 
Lóri Ádámcsik   2022. 05. 15.

0
Tini-kommunizmus

Kétséget kizáróan kiemelkedik a magyar sorozatok közül az HBO Max saját gyártású szériája. Az akkori korszellem abszolút átjön. Hogyan éltünk, mit ettünk-ittunk-hallgattunk. Miért küzdöttünk és mi volt az igazán fontos. Nem váltja meg a világot a sorozat, de én szórakoztatónak találtam, és gyorsan le lehet darálni azt a 8 részt. Ha lesz 2. évad, kíváncsi lennék rá. :)

 
Tóth István   2022. 06. 17.

0
Retró

Imádtam minden percét! Egy egyszerű de mégis nagyon jó sztorit sikerült elkapnia az HBO csapatának! Nagyon jó volt nosztalgiázni és a szinészeket is imádtam! Aki kicsit vissza akar menni az időben az élvezni fogja ezt garantálom!;]

 

A besúgó az első magyar sorozat, aminek premierjére egy nemzetközi filmfesztiválon kerül sor. 2021. november 7-én a Genfi Nemzetközi Filmfesztiválon vetítik először, a nemzetközi sorozat kategóriában indul a versenyen.

(Hupka Adrián)
 
„Hát hányféle múlt van?” – kérdi a költő, Dusán Sztevanovity. (A dal – Ahogy volt, úgy volt - Zorán 1987-es, Szép holnap című LP-jén jelent meg.) több»
 
Véget ért az HBO Max első eredeti magyar forgatókönyvből fejlesztett sorozatának 1. évada, A besúgó. Témaválasztásával, a 80-as évek ellenzéki diákmozgalmai és egy egyetemista fiú mindenkit kijátszó besúgóvá válása egy ígéretes felnövéstörténet. A kezdés erősre sikerült, végre mi és még másik 60 másik ország is egy minőségi magyar sorozatot izgulhatott végig hétről hétre, ám a teljes összkép végül nem tudott felérni a széria láthatóan nagyot álmodó célkitűzéseihez. És ez nagyon nem az elmúlt hetekben sokat hánytorgatott történelmi hitelességen múlt. A besúgó évadkritika. több»
 
Némiképp tendenciózus figura, akinek kedvenc szófordulata az Elmondom, mi fog történni… A hitvallása pedig, hogy nem a köldökünket nézzük, hanem hadsereget építünk. Azaz háborúzik. A magyar szabadságért küzd tekintélyelvű alapon. Miközben a Kölyköd voltam szól a nyolcvanas évekből. több»