Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
19
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Érdekességek: Tyler Rake: A kimenekítés (2020)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Az "Attól még nem fulladsz meg, ha egyszerűen vízbe ugrasz; csak akkor fulladsz meg, ha nem jössz a felszínre." idézet Paulo Coelhótól származik.

(jakedave)
 

A Kimenekítés lezárását nagy vita övezte, a rendező, Sam Hargrave ugyanis Tyle Rake haláláról döntött (vagyis arról, hogy a film végén meghaljon), ám a bemutató előtti tesztvetítésen a tesztközönség egyértelműen tiltakozott a tervezett befejezés ellen. A reakciók miatt végül egy kompromisszumos megoldás született: Tyler Rake-et lelövik, és a hídról a folyóba zuhan (tehát úgy tűnik, meghal), ám a film legvégső zárójelenetében Ovi (Rudraksh Jaiswal) gyanakodva érzékelteti, hogy figyelik, és a háttérben felbukkan Rake (Hemsworth) alakja is. Így a nézőben kétség támad afelől, hogy akkor meghalt-e valójában, vagy mégis él. Amellett a folytatásnak is "megágyaztak" ezzel a trükkös befejezéssel.

(Fortress)
 

Sam Hargrave már a bemutató előtt felvetette a folytatás lehetőségét.

(Artemisia )
 

A film munkacíme "Out of the Fire" volt.

(Artemisia )
 

A forgatás 2018 novembere és 2019 márciusa között zajlott Ahmadábádban és Mumbaiban, de Thaiföldön és Bangladesben is vettek fel néhány jelenetet.

(Artemisia )
 

A filmet 2020. április 24-én mutatta be a Netflix.

(Artemisia )
 

Sam Hargrave rendező elmondta, hogy Indiában a lőfegyverek betiltása szigorú szankció volt, ezért a gyártáshoz gumi prop fegyvereket kellett importálni mozgó alkatrészek nélkül. Az első nagyobb akciómentő sorozathoz például a próbabábukat kizárólag így lőtték le. Az egész részt digitálisan animálni kellett utólag, hogy olyan benyomást kelthessen, mintha lőnének a „fegyverekből”.

(Yosihiro)
 

A filmet egy indiai városban, Ahmedabadban készítették. Sok rajongó 15 órán keresztül a forgatás helyszínén maradt, hogy láthassa Chris Hemsworth-t.

(Yosihiro)
 

Chris Hemsworth karórája Casio G-Shock GW 9400 Rangeman.

(Yosihiro)