Bosszúállók: Végjátékkal gyakorlatilag egy korszak zárult le a Marvel filmes univerzumában. Szinte mindenki jelen van a produkcióban, akit korábban megismerhettek a rajongók az elmúlt tíz évben, mindehhez pedig mélyen a zsebébe kellett nyúlni a stúdiónak.

Bár a Végjáték elképesztően látványosra sikeredett, a számos CGI és a jól megkomponált akciójelenetek ellenére a film rendezői Anthony  és Joe Russo szerint a legdrágább jelenet mégis a Tony Stark temetése volt.

„Alighanem a filmtörténet egyik legdrágább jelenete, rengeteg gázsit kellett kifizetni az egészért” – nyilatkozta Joe Russo. A rendezőpáros megerősítette, hogy a felvételen semmilyen vizuális trükk nem látható, egy karakter sem került retusálásra a képeken.

A közel 356 millió dolláros költségvetést alighanem mostanra egyáltalán nem sajnálja a Disney, hiszen a Végjáték bevétele elérte a 2,7 milliárd dollárt, és bár egyelőre vitatható, pontosan mennyibe is fájhatott a szóban forgó jelenet, a színészeknek mindenesetre könnyű dolguk volt a forgatás alatt, hiszen csak állniuk kellett.