Clint Eastwood Hollywood utolsó élő legendái közé tartozik, aki immár 91 éves. Elképesztő karrierjét még az ’50-es évek derekán kezdte egy apró epizódszereppel, de néhány éven belül már a legkeresettebb színészek közé tartozott. Neve végérvényesen összeforrt a western filmekkel, de mindenki vele azonosítja Piszkos Harryt is.

Első ízben 1971-ben állt a kamera másik oldalára, ettől kezdve már nem csak színészként alkotott maradandót, de rendezőként is. Ám kora miatt 2004 óta egyre kevesebb szerepet vállalt, sokkal több energiát fektetett a rendezésbe.

Könnyen lehet, hogy az HBO Maxon holnap debütáló új filmje, a Cry Macho - A hazaút lesz Clint Eastwood utolsó olyan filmje, amiben színészként láthatjuk. Legalábbis az elmúlt évek tendenciája erre enged következtetni. Ugyanakkor maga a színész-rendező egy nemrégiben készült interjúban nem volt ennyire határozott a kérdéssel kapcsolatban.

Elmondása szerint jelenleg nincs semmi konkrét terve a tarsolyban, de ez így volt a Cry Macho - A hazaút előtt is. Így nem tudja megmondani, mit hoz a jövő. Elképzelhető, hogy tényleg ez volt az utolsó szerepe, de ha szembe jön egy ígéretes és számára is szórakoztató szereplehetőség, nyitott rá.

A Cry Macho - A hazaút egy visszavonult rodeósztárról szól, akit egy ismerős felbérel, hogy hozza el a fiát az alkoholista anyjától. Út közben azonban rájön, hogy a legjobb, amit tehet, ha megmutatja a fiúnak, hogy milyen is jó embernek lenni.