Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Cry Macho - A hazaút (2021)

Cry Macho
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Galéria (8)

Clint Eastwood
Clint Eastwood
Clint Eastwood

Videók (2)

 
sptt   2022. 06. 18.

legújabb vélemény

1

OK, elismerem, a Cry Macho nem Clint Eastwood legjobb filmje. Még csak nem is tartozik a legjobbak közé. Ugyanakkor ha valaki nem a Marvel és DC univerzumok klipszerű mozijain szocializálódott, hanem szereti a "régimódi, kényelmes történetmesélést" a... több»

 
Artemisia   2021. 10. 12.

5
Egy életmű megkoronázása is lehetne, ha...

N. Richard Nash 1975-ös regényének adaptációja Clint Eastwood stílusában elmesélve. A Cry Macho mégis a legenda eddigi talán leglassabb és legvisszafogottabb rendezése lett. Bőven merít a western műfaj klasszikus elemeiből, témájával – az idegen kult... teljes kritika»

 
H.a.n.n.a   2021. 12. 22.

2

Nincs egy hatalmas története, ahol lerágja a néző a körmeit az izgalomtól, mégis egy kedvelhető film, de ehhez kellett Eastwood is.

 
Fikatours_blogger   2022. 03. 05.

0
Eastwoodnak elég, ha elhúzza a száját.

Clint olyan, mint egy ifjúkori szerelem. Hiába öregedett csontvázzá szegény, egy-egy grimaszából azonnal megjelenik előttünk a Jó vagy Piszkos Harry alakja, és máris imádjuk. Még ezt a alacsony fantáziával megírt történetet is élvezetessé tudta tenni számomra.

 

Az Azután (2010) óta az első Clint Eastwood által rendezett film, amely nem igaz történeten alapul.

(Thibo84)
 

N. Richard Nash a film forgatókönyvét az 1970-es években írta, de a 20th Century Fox kétszer is elutasította azt. A forgatókönyvet regénnyé dolgozta át, amelyet 1975. június 11-én adtak ki. Miután pozitív kritikákat kapott a mű, Nash egy szót sem változtatva a forgatókönyvön, számos stúdióba ismét beállított vele 2000-ben bekövetkezett halála előtt.

(Thibo84)
 

Machót 11 különböző kakas játszotta.

(Thibo84)
 

Clint Eastwood írta az egyik zenei témát, amely többször is előfordul a filmben. Ezt "Time Lapse"-nak hívják. A hivatalos filmzenében is az ő előadása szerepel.

(Thibo84)
 

Clint Eastwood adaptációja előtt többször is próbálkoztak ezzel a projekttel, mivel az körülbelül 30 évig a polcon hevert. 1991-ben egy adaptáció gyártása Mexikóban kezdődött Roy Scheider színésszel a főszerepben, de a forgatást nem sokkal később leállították. Újabb próbálkozásra 2011-ben került sor Arnold Schwarzeneggerrel a főszerepben. Ez azt jelentette volna, hogy a kaliforniai kormányzó hivatali ideje után visszatért volna a színészethez. De a Scheider-verzióhoz hasonlóan ezt is törölték, mielőtt a gyártás túl messzire jutott volna.

(Thibo84)