Clint Eastwood épp a következő filmjén dolgozik.

A rendezőt szerdán a Georgia állambeli Savannah-ban látták, amint a Nicholas Hoult és Toni Collette színészekkel forgatott következő filmjén, a Juror No. 2-n dolgozik. A legendás filmes 93 éves. Clint Eastwood tehát távolról sem mutatja jelét annak, hogy lassulna.

A Juror No. 2 lesz az Oscar-díjas filmes első filmje a 2021-es Cry Macho - A hazaút óta. Míg Eastwood a Cry Macho főszereplője és rendezője volt, addig a The Hollywood Reporter (THR) szerint a Juror No. 2-ben olyan színészek játszanak majd Hoult és Collette mellett, mint Zoey Deutch, Chris Messina vagy épp Kiefer Sutherland.

A THR úgy tudja, a film egy gyilkossági per esküdtjéről (Hoult) szól, aki "egy komoly erkölcsi dilemmával találja magát szemben... amit arra használhat, hogy befolyásolja az esküdtszék ítéletét, és potenciálisan elítéltesse - vagy kiszabadítsa - a rossz gyilkost".

Messina egy kirendelt védőt, míg Collette egy ügyészt alakít. Deutch Hoult feleségét játssza majd, míg Sutherland egy olyan férfit, aki egy másik szereplő AA (Anonim Alkoholisták) szponzoraként tanúskodik a filmbeli ügyben.

Ez lesz Eastwood 46. rendezése pályafutása során. Bár színészként már az 1950-es években elkezdett Hollywoodban dolgozni, Eastwood rendezői bemutatkozása az 1971-es Játszd le nekem a Mistyt! című filmhez kötődik. Emellett olyan filmeket jegyez rendezőként, mint a Millió dolláros bébi vagy az Amerikai mesterlövész - csak, hogy két igazán kiemelkedőt említsünk gazdag portfóliójából.

Amikor Eastwood a Cry Macho-t népszerűsítette, a Los Angeles Timesnak mesélt arról, hogy miért dolgozik még mindig ilyen gyakran, miután évtizedek óta sikeres a szakmában.

"Soha nem gondolok erre" - mondta akkoriban, amikor arról kérdezték, hogy van-e valami különbség a filmkészítésben mostanában ahhoz képest, mint amikor elkezdte - "Ha nem ugyanaz a fickó vagyok, akkor nem akarok tudni róla semmit. Lehet, hogy nem tetszik az új fickó. Lehet, hogy azt gondolnám: 'Mit csinálok ezzel az idiótával?"

Annak idején azt nyilatkozta, azért fordult először a színészkedés mellett a filmrendezés felé, mert "a rendezés lényege az volt, hogy idősebb fickóként is tudsz valamit csinálni".