Clint Eastwoodnak 2 millió dollárt ítéltek meg a hamis CBD támogatással kapcsolatos perben. A 92 éves színész azt állítja, hogy egy cég jogellenesen használta fel a képmását, hogy azt sugallják, támogatja a terméküket.

Aki nemrég vásárolt CBD-terméket, mert azt hitte, hogy ez a Cry Macho - A hazaút sztár Clint Eastwood kedvenc drogja, annak rossz hírünk van.

Eastwood 2020-ban két pert is indított, amelyben azzal vádolja a kannabisziparban érintett vállalatokat, hogy ellopták a képmását egy olyan átverés részeként, amellyel a CBD-kiskereskedők forgalmát akarják növelni. Azt állítja, hogy a marketingkampányok, amelyek hamis hírcikkeket tartalmaztak az ő nevét és képmását használva, azt sugallták, hogy támogatja a kannabisztermékeket. Eastwoodnak nincs hivatalos kapcsolata a kannabisziparral, és azt állítja, hogy nem érdekelte volna semmilyen CBD-termék támogatása.

Most a színész győzelmet könyvelhet el az egyik ilyen perben a Norok Innovations, egy kaliforniai székhelyű internetes marketingcég ellen. Az ítélet szerint Eastwoodnak 2 millió dolláros kártérítésre van joga

"Eastwood úr tudta és engedélye nélkül a CBD-termékek online kiskereskedői stratégiailag elhelyezik Eastwood úr nevét blogbejegyzésekben és weboldalak meta leírásaiban (tartalom, amely leírja és összefoglalja egy adott weboldal tartalmát a felhasználók és a keresőmotorok számára a megtalálás érdekében), hogy így népszerűsítsék a CBD-termékeket és elvezessék a vásárlókat egy olyan online piactérre, amely CBD-termékeket árul" - írták a színész ügyvédei.

Cormac Carney amerikai kerületi bíró mulasztási ítéletet hozott Eastwood javára, azt írva, hogy "2 millió dollár méltányosan tükrözi Eastwood úr szolgáltatásainak valós piaci értékét, amikor befolyásos és ismert nevét egy olyan termékek rejtett metatag-kampányához adta kölcsön, amelyeket valószínűleg eleve nem akart volna támogatni".

Bár Eastwood életének 90-es éveiben is aktív filmes és előadóművész maradt, általában tartózkodott a kereskedelmi termékek támogatásától. Egy figyelemre méltó kivétel 2012-ben történt, amikor szerepelt a Chrysler Super Bowl reklámjában, amely Amerika nagy recesszióból való kilábalását hangsúlyozta. Eastwood azt állítja, hogy azért vállalt jóval a piaci értékénél alacsonyabb, 2 millió dolláros díjat a reklámért, mert hitt az üzenetben, amit a bíró a végzésben meg is jegyzett.

"Örülünk a bíróság döntésének, mivel elismeri a hamis reklámok által okozott jelentős károkat" - mondta Eastwood ügyvédje, Jordan Susman. "Továbbá azt az üzenetet küldi az ilyen elkövetőknek, hogy nem kerülhetik el a felelősséget azzal, hogy figyelmen kívül hagyják a jogrendszert".

#1
Clint Eastwood

Clint Eastwood

szül. 1930. 05. 31. (93 éves)
San Francisco, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Clinton Eastwood Jr. 1930. május 31-én született San Franciscóban. Tizenévesen költöztek a kaliforniai Oaklandbe, ahol a középiskolai tanulmányait befejezve bevonult a hadseregbe. Leszerelése után kezdődött a filmes pályája. Először B-kategóriás filmekben kapott szerepet, majd az USA-ban sorozatszínészként lett ismert... több»