Január elején debütált az Apple TV+-on a Shaun James Grant és Jim Loach rendezésében készült Bűnügyi nyilvántartás, a sorozat pedig akkora sikert aratott az előfizetők körében, hogy már most hivatalossá vált, hogy elkészül a folytatás.

Mindezt maga Cush Jumbo erősítette meg hivatalosan. A színésznőt a Watch What Happens Live műsor vendégeként kérdezte Andy Cohen a második évaddal kapcsolatban, mire Jumbo meglehetősen tömör választ adott:

“Igen, elkészül” - jegyezte meg a színésznő.

A Bűnügyi nyilvántartás középpontjában két nyomozó áll. Egy fiatal nő pályakezdő és egy jó szakmai kapcsolatokkal rendelkező idősebb kollégája, aki eltökélte, hogy megvédi az örökségét, rövidesen azonban egy régi ügy kapcsán találják magukat szemben egymással. Mindemellett a sorozat komoly társadalmi témákat és az intézményekkel kapcsolatos problémákat is boncolgatja.

A sorozat főszerepeiben Peter Capaldi, Zoë Wanamaker, Stephen Campbell Moore, Cathy Tyson, Shaun Dooley és Charlie Creed-Miles láthatók. Mondani se kell, hogy a Bűnügyi nyilvántartás hatalmas sikert aratott a szakma körében, a Rotten Tomatoes portálon a kritikusok 91 százalékra értékelték, ezt a képet ugyanakkor némileg árnyalja, hogy a nézők 67 százalékot adtak rá, míg a hazai közönség 80 százalékra értékelte a Mafabon.

A Bűnügyi nyilvántartás tehát már elérhető a streamingszolgáltató műsorkínálatában, a sorozat mafabos adatlapján található AppleTV+ ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

dráma | krimi | thriller

Két briliáns nyomozót követhetünk nyomon, akik egy történelmi jelentőségű gyilkossági ítélet miatt vívott kötélhúzás során faji kérdésekkel, intézményi kudarcokkal és... több»