Ezek voltak Diana hercegné utolsó szavai

2022. augusztus 31-én volt 25 éve, hogy Diana hercegné halálos sérüléseket szenvedett egy párizsi autóbalesetben.

Egy tűzoltó, aki Diana hercegnő balesetének helyszínén tartózkodott, a The Sunnak adott interjújában elárulta, melyek voltak az utolsó szavai halála előtt.

Xavier Gourmelon elmondta, hogy úgy hitte, megmentette Diana életét azzal, hogy pillanatokkal a halálos párizsi autóbalesete után újraélesztette. Elmondása szerint a hercegnő még az eszméleténél volt, és nyitva volt a szeme, amikor kihúzta a roncsok közül - csakhogy szívmegállás következett be, amikor a hordágyra tették.

"Amikor megérkeztem, a szemei nyitva voltak, és eszméleténél volt" - mondta a Sunnak. Mielőtt kivették volna az autóból, fogta a kezét és vigasztalta.

"Istenem, mi történt?" - kérdezte Diana, állítólag ezek voltak az utolsó szavai.

A tűzoltó hozzátette: "Szívmasszázst végeztem rajta, és néhány másodperccel később újra elkezdett lélegezni. Ez persze megkönnyebbülés volt, mert elsősegélynyújtóként az ember életeket akar menteni - és azt hittem, hogy ezt tettem. Hogy őszinte legyek, azt hittem, hogy életben marad. Tudomásom szerint, amikor a mentőautóban volt, még élt, és számítottam rá, hogy élni fog. De később megtudtam, hogy a kórházban meghalt. Nagyon felkavaró volt" - mondta.

Csak amikor Dianát a mentőautóba tették, egy mentős kolléga mondta el Gourmelonnak, hogy ki volt az áldozat.

"Nagyon megdöbbentem. Tudtam, hogy ki ő, de nem követem szorosan a brit királyi családot. Odamentem a mentőautóhoz, belenéztem, és akkor ismertem fel" - mondta.

A hercegné életét számos film és sorozat feldolgozta, legutóbb épp a Netflixen látható A korona új évadjában követettük nyomon a válásához vezető eseményeket. Életrajzi filmjeiből a közelmúltban készítettünk összeállítást a 8 film a tragikus sorsú ikonról című cikkünkben.