A kínai államvezetés cenzorjai alaposan kiretusálják a tavalyi év egyik legsikeresebb filmjét.

A világ nagy részét már meghódította, Rami Maleknek meghozta pályája első Oscar-díját, Kínában azonban csak márciusban debütál a Bohém rapszódia. Igaz, nem abban a változatban, ahogy mi láthattuk, írja a THR.

Nem először fordul elő, hogy egy hollywoodi produkciót cenzúráznak Kínában, ennek legújabb 'áldozata' a Bohém rapszódia, mely több olyan jelenetet is tartalmaz, ami sérti az államvezetés ízlését. Így az ázsiai országban bemutatott változatban egyetlen olyan jelenet sem fog szerepelni, melyben nyíltan kezeli a főszereplő homoszexualitását illetve a droghasználatot. Hogy a filmnek hány százalékát szükséges emiatt kivágni, azt egyelőre nem tudhatjuk, de egész biztosan vaskos percekről van szó.  

A film világszerte és hazánkban is hatalmas sikert aratott, összbevételei pedig megközelítik a 860 millió dollárt. A kínai piac pedig most akár ahhoz is hozzásegítheti a filmet, hogy ez az összeg akár az 1 milliárdot is átlépje. Egy zenés életrajzi filmtől ez megismételhetetlen teljesítmény lenne.