Ezért nem lesz soha mozifilm a Jóbarátokból

A Jóbarátok a 90-es évek egyik legnépszerűbb sitcomja volt, rajongói pedig minden bizonnyal reménykedtek benne, hogy filmként ismét a képernyőn hódít majd. Rachel Greent alakító Jennifer Aniston sajnos azonban minden reményüket összetörte. A Variety-nek adott interjúban azt nyilatkozta, a producer hallani sem akar a sorozat rebootjáról.

A kérdésre, hogy a korábbi szereplők (Courteney Cox (Monica Geller), Lisa Kudrow (Phoebe Buffay), Matt LeBlanc (Joey Tribbiani), Matthew Perry (Chandler Bing) és David Schwimmer (Ross Geller)) nyitottak lennének-e a filmszerepre, ezt válaszolta: „Attól függ. Hogy szeretnénk-e újra együtt dolgozni? Igen. Jó móka volna. Néhány epizód erejéig kitalálhatnánk valamit. De mindegy is, talán jobb, hogy így alakult. De hát sose tudhatjuk.”

„Ez egy lenyűgöző jelenség. Hihetetlen, hogy egy teljesen új generáció is ugyanúgy imádja a sorozatot, mint a korabeli nézők az induláskor.” – nyilatkozta a meglepett színésznő, miután tudatosította, hogy a rajongók 25 évvel az első bemutató után is követik Netflixen a műsort.

A kérdéssel kapcsolatban megszólalt Marta Kauffman, a sorozat egyik forgatókönyvírója is, aki szerint egy reboot tönkretehetné a sorozat örökségét. 2013-ban a Rolling Stone magazinnak adott interjúban elmondta, hogy már a színészek is túl vannak életük azon időszakán, melyben a barátok jelentik a családot. Márpedig a Jóbarátok erről szólt. „Csak annyit tehetnénk, hogy összeverbuváljuk a hat színészt, de a sztori lényege, a szíve nem éleszthető újra. Másodsorban pedig nem tudhatjuk, jó lenne egy filmes folytatás. Az emberek szeretik a sorozatot. Egy újabb feldolgozás lehet, csalódást okozna.” – zárta le a kérdést.