Hatalmas várakozás előzte meg a tavaly ősszel mozikba került Terminator: Sötét végzetet, ám a film ezúttal is csalódást okozott a rajongók többségének.

Persze azt is meg kell említenünk, hogy az elmúlt évek során megjelent Terminator filmek igencsak csorbát ejtettek a kultikus franchise renoméján, így Tim Millernek és csapatának mindenképp valami igazán újat kellett villantania.

Sajnos az sem segített a filmen, hogy a munkálatokban maga James Cameron is részt vett producerként, pláne, hogy a premier után arra is fény derült, hogy Miller és Cameron nem igazán jutott megegyezésre jó néhány kreatív kérdést illetően.

Az viszont kiváltképp rossz ómennek számít, ha maga a film főszereplőse sem igazán akarja megnézni a végeredményt. Linda Hamilton az AV Clubnak adott friss interjúban ugyanis elárulta, hogy nehéz volt rávennie magát az egészre.

„Csupán egyszer láttam a filmet. Szörnyű érzés, ha magamat kell néznem, az egyetlen ok pedig, hogy rászántam magam, hogy mert nagyon szeretem Tim Millert, illetve a kollégáimat, akikkel közösen dolgozhattam” – árulta el a színésznő.

A Sötét végzet története izgalmas alternatívát kínált, figyelmen kívül hagyta ugyanis az elmúlt évek Terminator filmek cselekményeit, így közvetlenül az Ítélet napja történéseihez kapcsolódott, Sarah Connor visszatérése azonban úgy néz ki, még így is kevés volt ahhoz, hogy a produkció levegye bárkit is igazán levegyen a lábáról.