92 Mátrix  (1999)

Bár gőzerővel zajlanak a Mátrix 4 munkálatai, amelyben Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss Moss is visszatér, továbbra is nyitott kérdés maradt azonban, hogy Hugo Weaving is felbukkanhat-e Smith ügynökként.

Persze értelemszerűen sokak számára furcsának tűnhet, hogy egyáltalán felmerült, hogy a karakter visszatér a folytatásban, a Mátrix 4 előkészületei során viszont nagyon is úgy állt a helyzet, hogy Smith újra szerephez jut a történetben.

Minderről maga Weaving mesélt egy friss interjúban, amelyben azt is elárulta, végül miért nem lett az egészből semmi sem:
“Nagyon szerettem a forgatókönyvet, de voltak bizonyos pontjai, amelyek egyszerűen elbizonytalanítottak” - mesélte a színész, aki mindezek ellenére nem tudott nemet mondani a szerepre, hiszen korábban már öt filmen is dolgozott együtt Lana Wachowskival. A tárgyalások tehát megkezdődtek, és persze Weaving gázsiját is sikerült tisztázni, a gondok azonban akkor ódtak, amikor kiderült, hogy Weaving a londoni Nationa Theatre-vel is szerződésben áll, így az ott vállalt munkája miatt nem sikerült összeegyeztetni a jeleneteinek forgatási időpontját.

Waving elmondta, hogy bár szomor Lana Wachowski döntése miatt, ennek ellenére tiszteletben tartja azt.