Új memoárjában, az Oh Miriam! Stories from an Extraordinary Life című könyvében Miriam Margolyes (galériánkban) színésznő árnyalta korábbi állítását, miszerint Arnold Schwarzenegger az arcába szellentett az 1999-es Ítéletnap című film forgatásán. 

Margolyes elárulta, hogy a próbák során ő szellentett először a színész mellett, amit Schwarzenegger undorítónak talált. Néhány nappal később, a haláljelenetének forgatása közben Schwarzenegger állítólag célzottan és hangosan az arcába szellentett, majd nevetett. Margolyes szerint szándékosan, tiszteletlenségből tette.

"Hangosan, céltudatosan és rosszindulatúan, egyenesen az arcomba fingott - majd felszabadultan nevetett."

"Szándékosan tette, mert nem kedvelt engem, nem tisztelt engem, és tudta, hogy megúszhatja. Nagyon mérges voltam, és azt kiabáltam: 'B*szd meg, Arnie!'".

Schwarzenegger képviselői nem kommentálták az állításokat. A memoár az Egyesült Királyságban jelent meg, és már megvásárolható.

74 Ítéletnap  (1999)

akció | fantasy | horror | thriller

A volt rendőr, Jericho Crane egy olyan küldetést kell, hogy magára vállaljon, amin az egész emberiség sorsa múlik. Egy titokzatos férfi, akiről kiderül, hogy ő maga a Sátán,... több»