Ezért tér vissza Keanu Reeves a Mátrix 4-ben

Kétségtelen, hogy a 2021-es év egyik legnagyobb várományosának számít a Mátrix 4, már csak azért is, Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss is visszatér a sztori folytatásában.

Bár egyelőre tisztázatlan, hogy a rendezői széket Lana Wachowski miért egyedül foglalja el, a kultikus trilógiát ugyanis annak idejét testvérével, Lily Wachowskival együtt készítették el. Egy biztos, Neo visszatér, a karaktert alakító Reeves pedig az Empire magazinnak adott legfrissebb interjújában el is árulta, mi motiválta őt tulajdonképpen, hogy újra elvállalja a szerepet.

“Lana gyönyörű forgatókönyvet írt, egy csodálatos történetet, amelynek teljesen fel tudtam venni a ritmusát. Ez az egyetlen oka annak, hogy elvállaltam a megbízást, hogy újra együtt dolgozhassak vele” - jegyezte meg a színész.

Maga Carrie-Anne Moss is megszólalt ugyanebben a cikkben, aki elmondta, hogy először ő maga sem hitte el, hogy elkészülhet a Mátrix negyedik része: “Amikor hozzám került a forgatókönyv, egy elképesztően mély művészi jelenségnek éreztem. Azt gondoltam, hogy ez egy ajándék.”

Noha a Mátrix 4 hivatalos szinopszisa továbbra sem ismert, a munkálatok néhány heti kényszerleállás után újra gőzerővel zajlanak, így a tervek szerint a film 2021. májusában kerül majd a mozikba.