Matt Damon utálta a Bourne ultimátum forgatókönyvét

Bármekkora sikert is könyvelhetett el annak idején a 2007-ben mozikba került Bourne-ultimátum, Paul Greengrass filmjének munkálatai nem zajlottak épp zökkenőmentesen.

Ami azt illeti, főként a forgatókönyv körül történtek kisebb-nagyobb összezördülések a stábtagok között. Noha a Bourne-ultimátum a franchise egyik legsikeresebb darabja, mint az kiderült, Tony Gilroy szkriptjét alaposan át kellett dolgozni.

Minderről maga Matt Damon beszélt még egy, a GQ magazinnak adott régebbi interjújában, amelyben azt is elmondta, hogy kis híján teljesen megutálta a szerepét:

“Nem hibáztatom Tonyt, amiért egy halom pénzért cserébe csupán azzal tudott előrukkolni, amivel előrukkolt annak idején. Egyszerűen olvashatatlan volt. Egy karriergyilkos darab. Ezt úgy értem, hogy ha felkerülne az eBayre a fickó pályájának annyi lenne. Zavarba ejtően kínos” - jegyezte meg a színész.

Ha bárkinek is egy kissé túl személyesnek tűnne ez a kinyilatkozás, az nem téved nagyot, hiszen nem sokkal az interjú után Damon maga vette fel újból a kapcsolatot a magazinnal, amelyben bocsánatot kért, és belátta, hogy mindaz, amit kijelentett, szakmaiatlan volt.

akció | misztikus | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Jason Bourne, az amnéziában szenvedő ügynök próbálja visszaszerezni emlékeit, miközben korábbi munkaadói és kiképzői mindent elkövetnek azért, hogy eltegyék láb alól.... több»