John Cleese visszatér a képernyőkre Basil Fawlty szerepében, elkészül ugyanis a Waczak Szálló rebootja.

Bármennyire is hihetetlenül hangzik, az eredeti széria közel negyven évvel ezelőtt ért véget, amelyet a Monty Python oszlopos tagja lányával, Camilla Cleese-szel közösen készített a BBC-nek.

A színész és filmrendező Rob Reiner Castle Rock Entertainment produkciós cége alatt készülő új széria lényegében azt tárja majd fel, miként is boldogul Basil a modern világban. Bár a teljes szinopszis egyelőre nem ismert, annyi mindenesetre már most tudható, hogy a történet Basil és lánya kapcsolatára fókuszál.

Az eredeti sorozatot nem mellékesen 2019-ben a Radio Times magazin televíziós szakértőkből álló zsűrije minden idők legjobb brit sitcomjának nevezte. A reboot munkálataiban Michele Reiner és Matthew George rendező is részt vesznek.

“Azt szeretem Mattben, hogy sok producerrel ellentétben ő tényleg ‘érti’, miként zajlik a kreatív folyamat. Amikor először találkoztunk, felvetett egy kiváló ötletet, majd Matt, a lányom, Camilla és én az egyik legjobb kreatív ülést tartottuk, amin valaha részt vettem” - nyilatkozta John Cleese.

“Mire kihozták a desszertet olyan jó koncepciót dolgoztunk ki, hogy néhány nappal később Rob és Michele Reiner jóváhagyását is elnyerte” - tette hozzá a humorista.

vígjáték

Basil Fawlty egy mániákus, alkalmatlan hotel menedzser, aki ráadásul intoleráns, durva és paranoiás is. Felesége, Sybil, akivel együtt vezeti a Waczak szállót, egyáltalán nem... több»