Fény derült a titokra, ezért nincsenek lány MinyonokA kép forrása: Universal Pictures

A Minyonok alkotója egy interjúban tisztázta a dolgot.

A Gru 1-2, és egy önálló film után végre választ kaptunk az égető kérdésre, hogy miért nincsenek lányok is a Minyonok között. Pierre Coffin, kis sárga lények kitalálója a The Wrap-nek adott interjújában így érvelt:

"Azt nézve mennyire együgyűek és butuskák, egyszerűen képtelen voltam elképzelni, hogy a Minyonok lányok is lehetnének" - mondta, arról azonban nem szólt, hogy miként szaporodnak, de talán ezt jobb is a fantáziára bízni.

Coffin, aki a Minyonokban a három főszereplő hangját kölcsönözte, egy korábbi interjúban elárult ezt-azt a Minyonok sajátos nyelvéről is.

"Halandzsa. Több nyelv keveréke, melyben mégiscsak van egy egyedi ritmus és dallam, amitől a hablatyolás mégis értelmet nyer."

A Minyonok továbbra is remekül teljesít a kasszáknál. Idehaza a premierjét követően ráadásul minden idők legjobb magyarországi nyitását könyvelhette el, letaszítva ezzel a trónról A szürke ötven árnyalatát. A film világszerte már 630 millió dollárt kaszált, így csak idő kérdése, hogy mikor jelentik be a folytatást.