Néha még Keanu Reeves sem elég ahhoz, hogy egy film sikeres legyen. Elég csak megnézni a 2013-ban bemutatott 47 ronint, amely bár mára némileg kultstátuszt élvez, a bemutatása idején az év egyik legnagyobb bukása volt. A látványos harci jelenetekkel megfűszerezett fantasy akció-kalandfilmet 175 millió dollárból forgatták, de világszerte csak 151 millió dollár bevételt hozott. Nem csoda, hogy sokáig nem is erőltették a folytatást. Most viszont már csak napok választanak el tőle.

Az új film a Blade of the 47 Ronin címet viseli és sok tekintetben eltér majd az elődtől. Eleve a sztori háromszáz évvel később, vagyis már a jövőben játszódik. Yurei őseit annak idején a 47 ronin egyike ölte meg, ezért ő bosszút esküdött ellenük. Hatalmas és gonosz varázslóvá vált, aki háromszáz évvel később szisztematikusan levadászta az egykori 47 ronin összes leszármazottját. Legalábbis ezt hiszi.

De van még egy leszármazott, aki – jól ismert klisét követve – nem is sejti magáról, hogy kicsoda és ennek megfelelően semmilyen harci tudással nem bír. Mégis a prófécia azt mondja, hogy ő az egyetlen, aki megakadályozhatja Yureit, hogy újra egyesítse a ketté tört legendás Tengu-kardot.

A filmben Keanu Reevest hiába is keresnénk, ő nem tér vissza. Helyette a legnagyobb névnek Mark Dacascos mondható a szereplők közül. Mellette még a jobban ismert színészek közé tartozik Anna Akana is, de feltűnik a filmben Mike Moh, Dustin Nguyen, Teresa Ting és Dan Southworth is.

A rendezői széket az a Ron Yuan foglalta el, akit azért a többség inkább színészként ismer, még csak próbálgatja a szárnyait rendezőként. Ő Aimee Garcia, A.J. Lee és John Swetnam forgatókönyvéből dolgozhatott.

A Blade of 47 Ronin a tengerentúlon már ősszel bemutatkozott a Netflixen, de remélhetőleg hamarosan hozzánk is elér.