Ahogy a videojátékokban, úgy a filmekben is elő-előfordulnak crossoverek, vagyis mikor két franchise valamilyen szinten keveredik egymással. Majdnem ez a helyzet állt fel az idén mozikba került Az - 2. fejezet-ben is. Persze semmi extrára nem kell gondolni, csupán egy másik világhírű horror-gonosz bukkant volna fel egy jelenet erejéig a filmben. Ezt végül Andy Muschietti rendező elvetette. De kiről is van szó?

Az Az gonosza ugyebár Pennywise, aki bohóc fizimiskája mellett bármilyen rémisztő alakot fel tud ölteni. Ez már Stephen King regényében is így volt, aki előszeretettel nyúl egyébként is aktuális popkultúrás utalásokhoz. Így lehetett, hogy a regényben Drakula, egy múmia, a Fekete lagúna réme vagy épp Frankenstein szörnye képében jelent meg. Ezt bővítette volna ki az idei film. Mivel az események a ’80-as években játszódtak, a készítők egy korabeli népszerű gonoszt terveztek bevonni a képbe. Név szerint Freddy Kruegert. A Rémálom az Elm utcában franchise álombéli szörnyetegét annak idején Robert Englundtette feledhetetlenné, a későbbi remake-t ne is említsük inkább. Így Andy Muschietti is benne látta a fantáziát, hogy felbukkanásával feldobhatná a filmet. Ám ezt végül mégis kiverte a fejéből, amire jó oka volt.

Freddy Krueger alakja önmagában is piszok erős, a horrorrajongók bizonyára imádták volna a cameóját a filmben. Ugyanakkor Muschietti azt szerette volna, hogy az Az - 2. fejezet a saját lábán is megálljon. Emellett inkább Pennywise rémisztgetését a gyerekek sokkal általánosabb félelmeire építette fel.