Ha ki kell választani minden idők legrosszabb Batman-moziját, a nagy többség valószínűleg habozás nélkül vágja rá, hogy az 1997-es Batman és Robin a győztes. És valóban, az a film annyi sebből vérzik, hogy megszámolni is nehéz, de ezek közül is kimagaslik néhány. És e néhány élén még mindig ott trónol Batman mellbimbós páncélja és persze maga George Clooney, aki karrierje talán legrosszabb alakítását hozta.

Akkoriban George Clooney az emberek többségének szemében még nem volt több egyszerű TV-színésznél, aki talán többre hivatott. És a nagy kiugrásra mi lehetett volna alkalmasabb film, mint minden idők egyik legnépszerűbb szuperhősének egy kalandja? Pláne, ha a filmben egy igazi befutott hollywoodi nagyágyú, Arnold Schwarzenegger oldalán játszhat?

Papíron tehát minden adott volt a sikerhez, mégis a végeredmény a tökéletes ellentéte volt annak, amit a rajongók reméltek. Kezdve Batman mellbimbós páncéljával, folytatva a merev nyakkal, amitől fordulásnál az egész felső testével kellett fordulnia tök röhejesen. Aztán ott voltak még a rendezői bakik és a szánalmasat alulról súroló forgatókönyv. De ne feledkezzünk meg a rettentő gagyi egysorosokról sem, amik pont annyira nem illettek Batmanhez, ahogy Mr. Freeze-hez sem.

És mégis, amikor George Clooney-t nemrégiben egy interjú során megkérdezték, mi a véleménye a filmről és az abban nyújtott alakításáról, érdekes választ adott. A színész szemrebbenés nélkül rávágta, hogy botrányos, de őt nem zavarja. Azért nem, mert képes egyben nézni az egészet. Tisztában van vele, hogy ő maga is borzasztó gyenge alakítást hozott, de ez az egész filmre érvényes, így véleménye szerint nem attól lett a végeredmény olyan, amilyen, mert ő gyenge volt. Lényegében az egész úgy volt elszúrva, ahogy volt.

Hogy ez mennyire mentség, azzal lehet vitatkozni, de az tény, hogy egy ilyen színvonalú filmben hozhatott volna Oscar-díjas alakítást is, arra sem emlékeznének sokkal fényesebben a rajongók.