George Miller további Mad Max-filmeket tervezA kép forrása: Intercom

Két forgatókönyv van a Warner előtt, de még nem tudni, melyik kap zöld utat.

George Millernek bőven volt ideje gondolkodni azon, hogyan bővíthetné a Mad Max univerzumát. A Harag útja forgatása eredetileg 2001-ben kezdődött volna meg, de a szeptember 11-ei terrortámadás után megvágták a büdzsét, így Miller végül nem forgatta le a produkciót. Később késleltették a filmet a heves ausztráliai esőzések is, így át kellett ütemezniük a munkálatokat Namíbiába. Ekkor született meg a két potenciális ötlet a Harag útja folytatására.

'Elég mélyre ástuk a háttértörténetben, nem csak a karaktereket, de az egyes járgányokat illetően is. Végül két forgatókönyv vázlattal álltuk elő anélkül, hogy nagyon igyekeznünk kellett volna. Beszéltük ezekről a Warnerrel, de hogy a kettő közöl melyik lesz a befutó, abban nem vagyok biztos' - árulta el Miller a TopGear-nek adott interjújában.

Bár ezek szerint nem áll rosszul a folytatás, a rendező úgy véli, beletelik még némi időbe, mire elkészülhet a franchise ötödik része.

'Akarok forgatni egy kisebb, speciális effektek nélküli filmet, mielőtt nekiugranék' - tette hozzá. 'A Harag útját nyolc hónapon keresztül forgattuk... ez rengeteg. Minden nap a forróságban és a porban, végigcsinálni ezeket a jeleneteket, nagyon kimerítő. Szóval tervben van a két folytatás, de ez a jövő zenéje.'

Mad Max - A harag útja az idei év egyik legnagyobb kritikus- és közönségkedvenc alkotása volt, de az anyagi siker sem maradt el. A film világszerte 374 millió dollárt kaszált.

Szeretnéd megnyerni a Mad Max antológia 5 DVD-ből álló kiadását? Játssz velünk ebben a hónapban is! A részletekért kattints!