Golden Globe 2020: Joaquin Phoenix alaposan odaszólt Hollywoodnak (videó)

Nem történt meglepetés a legjobb férfi főszereplő kategóriájában, és  Joaquin Phoenix  megérdemelten aratta le a babérokat, de a köszönőbeszédében azért elég éles hangot ütött meg.

Phoenix a beszédében megköszönte a külföldi újságíróknak, hogy az állattenyésztés és a klímaváltozás közötti összefüggés felismeréseként az estén csak vegán ételeket szolgáltak fel, ugyanakkor nem hagyta kritika nélkül a gála egészét.

"Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy ki*aszottul nincs legjobb színész, ezt csak arra találták ki, hogy egy tévéműsornak reklámhelyet lehessen eladni” - mondta, majd tiszteletét fejezte ki a kategória összes jelöltje felé. A színész külön köszönetet mondott a  Joker rendezőjének,  Todd Phillipsnek, mondván: “Mocskosul idegesítő vagyok, el sem hiszem, hogy elviseltél.”

Végül, kitért a klímaváltozásra és az Ausztráliát sújtó bozóttüzekre, és arra biztatta a jelenlévőket, hogy tegyenek többet, vegyék ki aktívan a részüket a klímaváltozás megállításából, és hanyagolják a magángépeiket.

A teljes beszédet idefent nézhetitek meg.