87 Pomádé  (1978)

Igaz, csak Meet n’ Grease rendezvény erejéig, de újra összeállt néhány dalra az 1978-as Pomádé szerelmes párosa, John Travolta és Olivia Newton-John. Pénteken a floridai Palm Beachen, a Coral Sky Amphiteatherben, majd szombaton Tampában, végül vasárnap Jacksonville-ben ismételték meg a hatalmas sikert aratott fellépést.

A show azért is volt különleges, mivel mind Travolta, mind Newton-John 1978 óta először viselték újra a Pomádéban hordott jellegzetes szerelésüket. Vagyis Travolta a lázadó tinik kötelező öltözékét: fekete nadrágot és fekete bőrkabátot. Newton-John pedig a jókislányos sárga szoknyát és kosztümöt fehér blúzzal. Később ő is felvette a filmben is hordott fekete bőrkabátot.

Illetve valójában nem azt, ugyanis a színésznő, miután harmadszor is sikerrel vívta meg a harcot a rákkal, azon dolgozik, hogy minél több támogatást szerezzen a betegség elleni kutatásokra. Éppen ezért néhány héttel ezelőtt árverésre bocsátotta azt a kabátot, amit a forgatásokon viselt, amit végül egy rajongó 243 000 dollárért vásárolt meg.

Visszatérve a show-ra, Travolta és Newton-John is nagyszerű produkcióval rukkolt elő. Travolta újra elénekelte a Sandyt, majd beállt a Greased Lighninget előadó fiúkórusba is. Newton-John pedig a Hopelessly Devoted to You-val rukkolt elő.

Az 1978-as Pomádé máig a világ egyik legsikeresebb mozikban vetített musicale, amely nem csak Travolta filmes karrierjét indította be, de zenéivel is milliók kedvencévé vált. Érdekesség, hogy jelenleg készül az előzménysztori, a Summer Nights Danny és Sandy nyári románcát meséli majd el.