Gyűlölöd a főnöködet? Hidd el, van, aki rosszabbul járt

A Prime Videón elérhető A tanácsadó című sorozat a vállalati világ szatírája. És ki játszhatná jobban az irodai zsarnokot, mint Christoph Waltz?

MIRŐL SZÓL?

Szatíra egy alkalmazott és főnöke megdöbbentő kapcsolatáról, amely megkérdőjelezi, hogy mire vagyunk képesek a túlélés érdekében. Patoffot tanácsadóként alkalmazzák, hogy megmentse a CompWare-t egy nagy fúziótól, és fokozatosan elkezdi irányítani a céget. A sorozat Bentley Little azonos című regényének adaptációja, amit Tony Basgallop alkalmazott mozgóképre és, amelyben Christoph Waltz, Brittany O'Grady, Nat Wolff is játszik többek közt.

EGY ADAG BORZONGÁS

Ha szereted az ördögi karaktereket, azokat, akiknek hátborzongató a mosolyuk, és akik a legcsavarosabb trükköket képesek kitalálni... akkor A tanácsadó a neked készült sorozat! Annál is inkább, mivel a sorozat démoni karakterét Christoph Waltz alakítja, aki sosem volt még jobb, mint amikor ránk ijeszt.

A hátborzongatóan karizmatikus Waltz egy kicsit civilizáltabb változatát játssza annak az embernek, aki ismertté tette őt, a visszataszító Hans Landát az Becstelen brigantykban. Itt ő Regus Patoff. Minden mozdulatát rendkívül óvatosan számítja ki. Meglepi beszélgetőpartnereit azzal, hogy látszólag nehéz idegen nyelveket beszél. Túlságosan udvarias, hatékony, és a mosolya a barátságostól a hátborzongatóig terjed.

Ez a különös Patoff úr a CompWare, egy Los Angeles-i székhelyű mobiljáték-fejlesztő cég új tanácsadója. És miközben kifogástalanul megigazítja a nyakkendőjét, és kimutatja, hogy fóbiája van a lépcsőn fel- és lemenni, félelmetes, amikor bejelenti az új rendszerét. Vagy inkább diktatúrát. A cég két alkalmazottja kötelességének érzi, hogy utánajárjon ennek a különös alaknak.

A hasonlóság egy bizonyos Elon Muskkal nem lehet a véletlen műve. Patoff úr vezetésének brutalitása ismert személyiségektől kölcsönöz. A sorozat a munkahelyi domináns-uralmi viszonyok keserű kritikája. Nem is beszélve arról, hogy egy kis aktualizálást ad az irodákhoz társuló poszt-kovidiánus félelemről.

A központi szereplők nem feltétlenül a legérdekesebbek. Elaine (Brittany O'Grady) ingadozik a Nancy Drew-szerű nyomozó és a pimasz karrierista között. Craig (Nat Wolff) pedig cikázik a talpnyaló, a szkeptikus, a lógós és a zseni között.

De amikor Patoffról van szó, az ő kétértelműsége más dimenziót kap: néha természetfeletti módon félelmetes, néha pedig csak egy könyvelő. Ami a végén szintén félelmetes. Fausti történetet sejthetünk Tony Basgallop vállalkozása mögött, aki remekül teremt szorongó és fojtogató hangulatot.

A nagyon sötét vígjátékok rajongói, most jól járnak!

vígjáték

A munkavállaló és a főnök közötti kapcsolatot követhetjük nyomon, és hogy meddig mennek el az előrejutásért és a túlélésért. több»