Megint meghalasztották Rowan Atkinsont, azaz Mr. Beant, felnőttkori nevén Johnny Englisht, adja hírül a Hoax Slayer kamuhírvadász-portál. A rémhír úgy szól, hogy a jeles komikus egy autós kaszkadőrmutatvány közben vesztette életét.

Ez már a harmadik eset, hogy Atkinsont szomorú szívvel búcsúztatják. Először 2017. márciusában „halt meg”, majd tavaly júliusban, a mostani hoax azonban azt jelzi, hogy az elkövetők szintet léptek. A friss kamu álhír kattintásra ösztönöz, ahol videó tekinthető meg, ott a bűnözők Facebook-megosztást kérnek, aztán a felhasználók hitelkártya-infomációit tudakolják. Aki lépre megy, az jó nagy összeget áldozhat Rowan Atkinson kamu temetésére.

Számos sztár esik áldozatul hasonló álhíreknek, az egyik legszebb eset a Jurassic Worldből is ismert Jeff Goldbumé, akit pár éve a saját saját édesanyja hívott fel aggódva, hogy biztosan él-e még, mert azt olvasta az interneten, hogy Új-Zélandon lezuhant egy szikláról.

Rowan Atkinsont hamarosan az anti James Bondként elhíresült Johnny English szerepében láthatjuk a Johnny English újra lecsap című akcióvígjátékban.