Hamarabb láthatjuk Christopher Nolan filmjét az amerikaiaknál

Alig két hete derült ki, hogy Christopher Nolan következő akciófilmje, a Tenet dacára a korábbi magabiztosságnak végül mégsem debütálhat július végén a mozikban. Ennek oka a koronavírus-járvány további tombolása főleg a tengerentúlon, ami miatt az összes nagy mozilánc továbbra is zárva tartja egységeit.

Ezzel pedig a legjelentősebb amerikai piacok, mint New York vagy Kalifornia kiesik, így lényegében nem sok értelme lenne bemutatni a filmet. A Warner a halasztás bejelentésekor nem közölt új premierdátumot, és sokan úgy is voltak vele, hogy ez egy darabig így is marad.

Most viszont szinte a semmiből érkezett meg a hír a bemutató új dátumáról. A stúdió közleményéből kiderül, hogy a Tenetet világszerte hetven országban fogják bemutatni augusztus 26-án. Az Egyesült Államokban viszont csak később, szeptember 2-án kerülhet a mozikba, és ekkor is csak bizonyos kiválasztott városokban.

A Tenet az eddigi információk alapján egy tipikus Christopher Nolan féle akció-thriller lesz. Vagyis bővelkedni fog látványos akciójelenetekben, viszont könnyen lehet, hogy a történet megértéséhez többszöri újranézésre lesz szükség. Ezt erősítette meg az egyik főszereplő, Robert Pattinson is egy interjúban, aki elárulta, még ő maga sem teljesen érti a film sztoriját.