Azt gondolná az ember, hogy egy akkora franchise, mint a Harry Potter esetében a legapróbb részletekre is gondosan odafigyelnek a készítők. Márpedig a marketing és reklám egyik legfontosabb eleme a plakát. Nos, e téren az egyik film esetében elég csúnya hibát vétettek az illetékesek. Más kérdés, hogy ezt csak a legélesebb szemű rajongók szúrják ki.

A Harry Potter és a Főnix rendje (kulisszák mögötti fotók a galériánkban) a sorozat ötödik epizódja. Ebben a részben kerül egyre közelebb egymáshoz Harry és Ron húga, Ginny Weasley is. Éppen ezért, bár már a második rész óta szerepelt a filmekben, Bonnie Wright karaktere is e film plakátján kapott először helyet. Vagyis nem biztos…

Nem az a kérdés, hogy Ginny Weasley itt szerepel-e először a plakáton, mert ez biztos. Az viszont már kevésbé, hogy valóban Bonnie Wrightot láthatjuk-e a képen. Első ránézésre teljesen egyértelmű, hogy a három főhős – Harry, Ron és Hermione – mögött Neville, Luna és Ginny látható. Ám ha egy picit közelebbről is megvizsgáljuk Ginnyt, máris kiszúrjuk a furcsaságot. Mintha nem is Bonnie Wright szerepelne a képen Harry és Ron között.

Nehéz eldönteni, hogy mi történhetett. Nem kizárt, hogy valóban nem a színésznő szerepel a plakáton, mert vagy épp nem ért rá a fotózáson, vagy talán ő maga kérte, hogy ne szerepeljen rajta. De az sem kizárt, hogy egész egyszerűen csak picit túltolták a retusálást a grafikusok és ezzel szinte a felismerhetetlenség határáig torzították az arcát.

Más feltételezések szerint a képen valójában Bonnie Wright dublőre, Alisha Smith látható. Elképzelhető, hogy ő helyettesítette a színésznőt a fotózáson, aztán a grafikusok nemes egyszerűséggel elfelejtették ráretusálni az arcát.

Akárhogy is, olyan bakiról van szó, amely érdemben nem befolyásolta a film sikerét. Olyannyira nem, hogy ezt az apróságot tényleg csak a legélesebb szeműek szúrhatták ki maguktól.

akció | családi | fantasy | misztikus

A Mágiaügyi Minisztérium megbízásából új tanár érkezik a Roxfortba, aki a Sötét Varázslatok Kivédése tárgyat oktatja. Célja azonban nem elsősorban a tanítás, hanem az... több»