Harry Potter és a bölcsek köve: Jön a 3 órás változat?

Bármennyire is hihetetlenül hangzik, a Harry Potter és a bölcsek köve idén ünnepli huszadik születésnapját, ez alkalomból pedig a film rendezője, Chris Columbus állt elő egy izgalmas felvetéssel.

Columbus a The Wrap magazinnak adott legfrissebb interjújában beszélt arról, hogy ő maga legszíbesebben elérhetővé tenné a produkció 3 órás rendezői változatát. A 2001-ben mozikba került Bölcsek köve ugyan nem okozott csalódást a rajongóknak, sokan azonban több kimaradt részletet hiányoltak a filmből, amelyre talán okkal is számítottak azok, akik olvasták a regényt.

“Annak idején biztosak voltunk abban, hogy a film működni fog, így csináltunk néhány premier előtti vetítést. Egy chicagói bemutatón a 3 órás változatot vetítették le, a szülők azonban túl hosszúnak, a gyerekek viszont túl rövidnek találták. A gyerekek valószínűleg rövidebb ideig képesek figyelni, ez pedig jó dolog” - nyilatkozta Columbus.

A Bölcsek köve végül 152 perces játékidővel került a mozikba, az “Ultimate Edition” pedig alig volt 7 perccel hosszabb. A rendező azt is elárulta, hogy ő maga nagyon fog örülni, ha a Warner Bros. megjelenteti a rendezői változatot, amelyben Hóborc, a kopogószellem is felbukkanna.

családi | fantasy | kaland

Szülei halála után Harry Potter a Dursley családhoz kerül. Mostohaszülei nem bánnak vele gyengéd kézzel, a lépcső alatti zugban kell laknia, és unokatestvére, Dudley... több»