Hát ezért akarta otthagyni Emma Watson a Harry Pottert

Hamarosan érkezik a Harry Potter 20. évforduló - Visszatérés Roxfortba műsor, amely a kultikus franchise “osztálytalálkozója” lesz majd.

A műsorban remélhetőleg számos eddig ismeretlen kulisszatitokra is fény derül majd, illetve érzelmes pillanatokban sem lesz hiány. Persze ma már nehéz lenne a Harry Potter filmszériát Daniel Radcliffe, Rupert Grint vagy épp Emma Watson nélkül elképzelni, noha mindhárman egy-egy korábbi interjúban már elárulták, hogy annak idén bizony közel kerültek ahhoz, hogy nem csupán a produkciót, hanem a színészi pályát is elhagyják.

Arról viszont mostanáig ritkán esett szó, hogy Watson bizony egy időben rendkívül zárkózottnak és magányosnak érezte magát a forgatás idején. Arról, hogy otthagyja a franchise-t Watson a Főnix rendje forgatása előtt döntött volna a leghatározottabban.

“Az emberek határozottan elfelejtik, hogy mit vállalt, és milyen méltóságteljesen csinálta” - nyilatkozta Tom Felton Watsonról. Felton hozzátette, hogy míg neki megvoltak a “társai”, Daniel Radcliffe és Rupert Grint pedig egymásra is támaszkodhattak sikereik során, Watson nemcsak fiatalabb volt mindannyiuknál, hanem egyedül is.

“Soha nem beszéltünk erről annak idején, mivel mindannyian csak gyerekek voltunk" - mondta Radcliffe. “14 éves srácként én magam se fordultam volna oda egy másik 14 éveshez azzal, hogy megkérdezzem, jól van-e” - mondta a színész.

“Azt hiszem, féltem akkoriban" - mondta Watson az egyik beszélgetés során Rupert Grintnek. “Nem tudom, érezted-e valaha is, hogy elérkezett egy olyan fordulópont az életedben, amikor azt gondoltad, hogy ez most már örökké így lesz.”

David Heyman producer szintén elárulta, hogy Watson számára nem volt egyértelmű, hogy színészként szeretné folytatni pályafutását. Gyakran felmerült a tárgyalások során, hogy sokkal inkább a tanulmányaira szeretne koncentrálni, ez azonban a legtöbb esetben nehezen volt összeegyeztethető a forgatással, Watson teherbírása viszont mindenkit ámulatba ejtett.

családi | dokumentum

A Harry Potter-széria sztárjai visszatérnek az első film megjelenésének huszadik évfordulója alkalmából. Az eredeti szereplők az HBO Max jóvoltából találkoznak újra. A... több»