Hát ezért vonult vissza Jack Nicholson 2010 után

Hollywood egyik legnagyobb élő legendája Jack Nicholson, aki bő fél évszázados pályafutást tudhat maga mögött a filmiparban. Ez elképesztően hosszú idő, amely során megszámlálhatatlan alkalommal bizonyította színészi tehetségét. Akciófilm? Romantikus komédia? Dráma? Krimi? Horror? Mindegy, ő mindenben képes volt emlékezeteset alakítani. Csakhogy Jack Nicholson immár több, mint egy évtizede visszavonult.

Épp csak nem hivatalosan. A színész ugyanis a 2010-es Honnan tudod? óta nem szerepelt több filmben, de hivatalosan soha nem jelentette be, hogy köszöni szépen, ennyi volt. A visszavonulása után számos pletyka keringett arról, hogy mi is állhat a döntése hátterében.

Egyesek szerint az egészségügyi állapota már nem teszi lehetővé, hogy a legmagasabb szinten dolgozzon Hollywoodban. Mások ugyanezt gondolják a mentális egészségéről. Szerencsére a színész és a hozzátartozói ezeket nem egyszer megcáfolták. És bár Jack Nicholson már 83 éves, még mindig rendszeresen felbukkan különböző díjátadókon, nyilvános eseményeken és persze kedvenc kosárlabdacsapata, a Los Angeles Lakers meccsein.

Ezek fényében a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy Jack Nicholson 2010-ben megelégelte a munkát. Pénzt annyit gyűjtött az évtizedek során, hogy még az unokáinak sem lesznek anyagi gondjai, ő pedig jó eséllyel úgy döntött, 73 évesen ideje élvezni egy picit az életet.

A színész többször beszélt arról, hogy imádja a semmittevést, amivel az utóbbi évei teltek. Emellett azt is elárulta, hogy az önkéntes nyugdíj alatt sikerült több régi jellemzően rossz tulajdonságát is levetkőznie. Szóval akárhogy is, ő csak profitált abból, hogy már nem kell állandóan a kamera előtt állnia. Mi persze nagyon örülnénk, ha legalább még egyszer láthatnánk egy filmben, de erre egyre kevesebb az esély.