Az idol enyhén szólva sem kapott túl jó kritikákat az első két epizód hétfői cannes-i filmfesztiválon tartott premierje után.

A The Weeknd,  Sam Levinson és Amy Seimetz által készített szériát a kritikusok egész egyszerűen “túlzónak” találták a számos szexjelenet és indokolatlan meztelenség miatt. A produkcióban maga Weeknd is jelentős szerepet játszik, a főszerepet viszont  Lily-Rose Melody Depp viszi.

A sorozat egy feltörekvő popbálvány, Jocelyn történetét követi, aki rövidesen egy furcsa kapcsolatba bonyolódik egy szekta vezetőjével és klubtulajdonossal, Tedrosszal. Noha az első két epizódot álló ovációval fogadta a közönség, a kritikusok meglehetősen elmarasztalták azokat.

A The Hollywood Reporter szerzője, Lovia Gyarkye “inkább regresszívnek, mint transzgresszívnek” nevezte a produkciót, hozzátette, hogy az a szex megjelenítésével igyekszik kizárólagosan erősíteni a karakterek kicsapongásait.

“Némelyik jelenetnek van lendülete, mások ellentmondásosak, és a legtöbbjük zavaró” - olvasható a kritikában, amely arra is kitér, hogy Jocelyn meztelenkedése sokszor indokolatlannak tűnik.

Ehhez a Variety szerzője megjegyezte, hogy a szex ábrázolása gyakran ellentmondásos, és hogy a The Idol gyakorlatilag csak botrányt tudott okozni Cannes-ban.

“Az élet utánozza a művészetet, a premier körüli őrült jelenetek nem lettek volna helytelenek a vásznon egy olyan történetben, amely szatíra a kortárs popkultúra szenzációval telített világáról” - írja Damon Wise. Az idol júniustól lesz elérhető az HBO Maxon.

48 Az idol  (2023)

dráma | erotikus

Egy guru és egy modern kori szekta vezetője bonyolult kapcsolatba kerül egy feltörekvő popbálványával. több»