Hihetetlen mutatókkal zárta a hétvégét a Star Wars VII

Nem meglepetés, de a végösszeg még így is egészen elképesztő.

Minden idők legjobb hétvégi nyitását produkálta a Star Wars VII a maga 238 milliós amerikai bevételeivel. Az eddigi rekorder a Jurassic World volt, mely 208,8 milliót kaszált három nap alatt. De ezzel még nincs vége, ugyanis az idei év legjobban várt filmje további közel 300 millióval fejelte meg a hazai bevételeket, így a hétvége során világszerte csillagászati léptékű, 517 milliót hozott a Disney-nek.

Az elmúlt három nap alatt a produkció voltaképpen az összes bevételi rekordot megdöntötte. A sikertörténet csütörtökön indult, amikor a premier előtti vetítések alkalmával már 57 millióval zárt, ehhez hozzájött a pénteki 120 millió, ami a valaha volt legmagasabb összeg, amit egy produkció 24 óra alatt produkált. Sőt, Az ébredő Erő az első olyan film, ami egy nap alatt 100 millió dollárt feletti jövedelmet produkált. Csak a miheztartás véget, a Jurassic Worldnek két napra volt szüksége ahhoz, hogy meglegyen a száz millió, ami még így is hihetetlenül magas összegnek számít.

Egy további rekord, hogy korábban egy decemberi premier sem került bemutatásra 4134 moziban.

Nemzetközi szinten is remekül szerepelt a film, de itt nem sikerült a rekordöntés. Az ébredő Erő a maga 279 milliós Amerikán kívüli bevételével a harmadik a sorban a Jurassic Word (316 millió) és a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész mögött (314 millió). Fontos megjegyezni, hogy a Jurassic World Kínában 99 milliót hozott, azoban a Star Wars VII csak január 9-én debütál az ország.

A Star Wars - Az ébredő Erő már a mozikban! Azt tudtátok, hogy Kylo Ren (Adam Driver) dublőre Tóth Gyula volt? Még több érdekesség és a teljes adatlap a kattintás után.