Hivatalos, Jamie Foxx a Spawn-reboot főszereplőjeA kép forrása: https://screenrant.com/spawn-movie-reboot-jamie-foxx/

Az elmúlt 5-10 évben már tervben volt, hogy Todd McFarlane rebooltolja az 1997-es Spawn-t, de most már biztosak lehetünk abban, hogy a produkció létrejön – hiszen nem mást sikerült megnyerni főszereplőnek, mint az Oscar-díjas Jamie Foxx (aki, hihetetlen, de idén tölti be 51. életévét).

McFarlane a Blumhouse Production szárnyai alatt áll neki a filmnek – a stúdió tavaly szállt be a projektbe, amely így hirtelen felgyorsította az eseményeket. A filmet természetesen McFarlane írja és rendezi, és most már a főszereplő is megvan. A rendező már hónapokkal ezelőtt felajánlotta a szerepet Foxxnak, de egy darabig nem lehetett tudni, hogy a színészt egyáltalán érdekli-e a dolog, hogy visszatérjen a szuperhős-zsáner filmjeibe a A csodálatos Pókember 2. szupergonosza, Electro megformálása után – de végül úgy tűnik, hogy igen.

Ebben persze több szempont is közrejátszhat: például az, hogy a film (a tervek szerint) némi kísérleti jelleget is öltene, és inkább a horror-thriller-misztikus vonalra terelné a történetet. Így nagyban elütne a mostanában megszokott, korhatár nélküli szuperhős-filmek vonalától. Mellette szólhat még az is, hogy kis költségvetéssel készül – és valószínűleg inkább a speciális effektek költségeiből faragnak, és nem tolják tele CGI-jal (az eredetinél ez például rettentően sült el), illetve az alkotók nagyobb szabadságot kaphatnak, mint egy gigaprodukciónál.

Foxx azért is izgulhat egy kicsit, mert a McFarlane állítása szerint a főszereplő egy mukkot sem fog szólni az egész film alatt – ráadásul nem Spawn eredettörténetére helyezik majd a hangsúlyt, hanem arra, hogy mégis, ki az a Spawn és mit csinál? A rendező azt is elmondta, hogy ha netán trilógia lenne a filmből, akkor nagyon szívesen foglalkozna ismét az eredetsztorival, de az első filmnél nem ezt szeretné a középpontba helyezni.

Meglátjuk, hogyan sül el a dolog – mindenesetre sok dolog szól amellett, hogy a rebootolt Spawn új színfoltot hoz a képregényfilmekbe.