Az elmúlt évek nem épp Johnny Depp mozis kasszasikereitől voltak hangosak, ami leginkább annak volt köszönhető, hogy a színész a forgatások helyett a bíróságokat látogatta sűrűn. Miután Angliában pert veszített a The Sun magazin ellen és a bíróság kimondta róla, hogy „feleségverő”, nem meglepő módon Hollywood nagy része is elfordult a színésztől. Jelenleg Fairfaxben zajlik a második tárgyalása, amelyen már ő a felperes volt felesége, Amber Heard ellen, akitől épp a színészi karrierje tönkretétele miatt követel 50 millió dollárt.

Az eddigi hírek alapján egyelőre úgy tűnik, hogy Johnny Depp szénája áll jobban a bíróság előtt (legalábbis egyre több kínos részlet igazolódik be Amber Hearddel szemben, elég csak az ágyba ürítős sztorira gondolni…), de persze még sok minden történhet a döntéshozatalig. Viszont azt már mindenképpen győzelemként könyvelheti el a színész, hogy immár hivatalosan is bejelentették az új filmjét.

Egy történelmi drámában térhet vissza 2023-ban, ahol nem kisebb alakot formálhat meg, mint XV. Lajos francia királyt. A film a Jeanne du Barry címet kapta és a történet is róla szól. Maire Jeanne Bécu 1743-ban született egy szegény családba, de évek kőkemény munkájával felküzdötte magát. Végül élete utolsó éveiben a francia birodalom egyik nagy botrányát szolgáltatta azzal, hogy XV. Lajos szeretőjévé vált, aki elhalmozta mindenféle ajándékokkal.

A filmet Maïwenn fogja rendezni és a címszereplőt is ő fogja alakítani, amennyiben tényleg elkészülhet a mozi. Ehhez azonban még a Cannes-i fesztiválon próbál meg támogatókat szerezni. Most még nehéz lenne megtippelni, hogy Johnny Depp neve javítani vagy rontani fogja-e ebben a tevékenységben.

Ha a film valóban elkészülhet és Johnny Depp valóban szerepelni fog benne, akkor jó három év után térhet majd vissza a mozivászonra, ugyanis utoljára 2020-ban láthattuk őt.