Hivatalos, korhatáros MCU-film lesz a Deadpool 3

Megtörtént végre, amire sok Marvel és Deadpool rajongó évek óta várt: a Marvel Studios hivatalossá tette, hogy jön a Deadpool & Rozsomák , hogy Ryan Reynolds kezében van, hogy a legmagasabb korhatár-besorolást fogja kapni és, hogy része lesz a Marvel moziverzumnak! De erre bizony még várnunk kell.

Ryan Reynolds 2016-ban keltette életre először milliók kedvenc Marvel antihősét, a trágár és obszcén Deadpoolt. Hősünk halhatatlan, ami egy icipicit az agyára ment, ebből pedig nem csak fergeteges képregények születtek, de eddig két kimondottan remek filmadaptáció is.

Ám menet közben a Disney égisze alatt igazi világrengető franchise-á nőtte ki magát a Marvel moziverzum, amely a jövőben szép fokozatosan bekebelezheti a legtöbb még nem alá tartozó egyéb Marvel-filmeket is. Így az X-Ment, Venomot és bizony Deadpoolt is szép fokozatosan beépíthetik a kánonba.

Csakhogy Deadpool elég problémás fickó, ezért évekig erősen kérdéses volt, hogy egyáltalán elfér-e a Disney és a Marvel Studios palettáján. Mert abban mindenki biztos lehetett, hogy csak azért, hogy Deadpool is a Marvel moziverzum részévé váljon, nem fogják kiölni a szellemét. Viszont a Marvel moziverzum eddig egyetlen olyan filmet sem tartalmaz, amely átlépte volna bármilyen okból is a legmagasabb korhatás-besorolást.

Nos, a Deadpool & Rozsomák lehet az első ilyen film, ugyanis Kevin Feige a minap hivatalosan is megerősítette, hogy része lesz a Marvel moziverzumnak. És mindezt úgy, hogy a korhatár-besorolása is megmarad. Vagyis voltaképpen történelmi alkotás lehet.

A forgatókönyvön Ryan Reynolds, Wendy Molyneux és Lizzie Molyneux közösen dolgoznak. Ám mivel Ryan Reynolds meglehetősen elfoglalt, így idén biztosan nem kezdődhet el a forgatás. Ez egyébként lehetővé teheti, hogy a második részt rendező David Leitch is visszatérjen, mivel az idei évre már ő is teljesen be van táblázva. Így viszont a premier leghamarabb is csak 2023 elején várható, de inkább valamikor később.